«Είναι ζόρικα τα πράγματα. Ό,τι ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί, οι δανειστές το ξαναβγάζουν στο τραπέζι: πχ. αφορολόγητο ή εξάλειψη φοροαπαλλαγών για επαγγελματίες και μισθωτούς» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος του Real Group, η κυβέρνηση ενεργοποίησε ουσιαστικά μόνη της τον κόφτη, στον βαθμό που έκοψε τις συντάξεις και αύξησε τη φορολογία, «προκειμένου να προλάβει την τυπική ενεργοποίηση του κόφτη που θα ερχόταν τον Απρίλιο του 2017».

«Οι δανειστές όμως μας λένε ότι ούτε αυτά που έχουμε κάνει φτάνουν. Μας λένε ότι το 2015 πήγαμε χειρότερα απ’ ότι τους είχαμε πει και δημιουργήθηκε μια τρύπα που μετακυλιέται στο 2017 και το 2018. Έτσι μας λένε να δούμε μήπως χρειαστούν νέα μέτρα και έρχονται αγριεμένοι για τα εργασιακά και τον προϋπολογισμό» πρόσθεσε η κα Μακρή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Κοστέλο της Κομισιόν είπε ουσιαστικά στους κοινωνικούς φορείς να ξεχάσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Μπαίνουμε σε μακρά και επίπονη αξιολόγηση. Οι δανειστές φεύγουν την Πέμπτη, θα επιστρέψουν μέσα Νοεμβρίου για να ξεκινήσει πάλι τότε το "παζάρι" το οποίο μπορεί να τραβήξει μέχρι και την Άνοιξη του 2017. Όλα αυτά σημαίνουν ότι εξανεμίζονται οι ελπίδες μας για να αρχίσει να συζητείται το χρέος» τόνισε η κα Μακρή και κατέληξε: «Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έχει έναν ανασχηματισμό μπροστά αλλά κυρίως και πάλι για πρώτη φορά από τότε που έφυγε ο Λαφαζάνης με την υπόλοιπη ομάδα, εσωκομματική αντιπολίτευση».