Ένταση και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κυβέρνηση η απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Σταύρου Καπάκου από τη θέση του με κλητήρα.

Η δημόσια τηλεόραση έκανε γνωστή την απόλυση του κ. Καπάκου με μια λιτή ανακοίνωση, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να εξαπολύει έντονη κριτική λίγο μετά κάνοντας λόγο για «μελανό σημάδι».

«Η απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από την ΕΡΤ, μέσω δικαστικού κλητήρα, είναι μελανό σημάδι για την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα...» έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

wert.jpg
Την ίδια ώρα, αρκετή αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να είναι η γκρίνια για το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30.

Πολλοί είναι αυτοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που «βράζουν» με την κίνηση της ΕΡΤ και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και σε αρκετές από τις τοποθετήσεις στην Πολιτική Γραμματεία.

Υπενθυμίζεται ότι για «τάγμα» μίλησε και ο ίδιος ο κ. Καπάκος στην αιχμηρή και -γεμάτη υπονοούμενα- επιστολή του με τίτλο «Διότι δεν συνεμμορφώθην» με την οποία χαιρέτησε τους συναδέλφους του στην ΕΡΤ.

«Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τονίζει πως «ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές».