Στην αποκάλυψη ότι ο Ομπάμα όχι μόνο θα έρθει στην Ελλάδα (όπως φημολογείται έντονα) αλλά και πολύ πιθανόν να επισκεφτεί τη Λέσβο προχώρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Έχω την πληροφορία ότι ο Ομπάμα μπορεί να πάει και στη Λέσβο, γιατί προσδίδει στο προσφυγικό τεράστιο βάρος» είπε ο υπουργός Εσωτερικών στον Alpha 9,89.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως με τον Αμερικανό Πρόεδρο θα συζητηθεί και το θέμα του χρέους.

«Τα μεγάλα ζητήματα της χώρας είναι το δημόσιο χρέος και το προσφυγικό και νομίζω ότι ο Μητ��οτάκης αν είχε το πολιτικό κουράγιο να κάνει την υπέρβασή του, θα είχε πολιτικά κερδίσει. Ποτέ στην πολιτική δεν μπήκε ένα τόσο μεγάλο διακύβευμα της χώρας. Εδώ άνοιξε η κουβέντα. Είναι ζητήματα για τα οποία μπορούν να "ανοίξουν πόρτες" και χρειάζεται ένας δημοκρατικός πατριωτισμός από όλους μας» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα κυβερνήσει για 4 χρόνια είτε τους αρέσει είτε όχι».

«Οι πιέσεις του ΔΝΤ είναι τρομακτικές. Μέχρι τώρα τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν απέδωσαν. Η αριστερή κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάει σε μεγάλο συμβιβασμό και να υποστεί το κόστος. Η κυβέρνηση θέλει να φανεί χρήσιμη στη χώρα και είμαι βέβαιος γι’ αυτό» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Πάνου Σκουρλέτη περιορίστηκε να πει: «Συνεργάζομαι καλά με τον Σκουρλέτη και τα υπόλοιπα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο». Για το γεγονός ότι έμειναν εκτός Πολιτικού Συμβουλίου η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αριστείδης Μπαλτάς σχολίασε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα, κάποιος θα έμενε έξω. Και οι δυο είναι άνθρωποι που ο χώρος τους τιμά».