Την εκτίμηση ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στο χρέος αλλά δεν αποτελεί πανάκεια για την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για προπαγανδιστικές βλέψεις του πρωθυπουργού με πρόκριμα το χρέος, ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν εκτιμά ότι μπορεί να οδηγούμαστε σε εκλογές με αφορμή το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σηκώνει ψηλά τον πήχη για την τελική ρύθμιση του χρέους μετά το τέλος της 2ης αξιολόγησης είπε: «Τα συσσωρευμένα πολιτικά αδιέξοδα είναι αυτά που μπορεί να γεννήσουν εξελίξεις. Και στην οικονομία και στο προσφυγικό, είχ��με τραγικά γεγονότα σήμερα στη Μόρια και στους θεσμικούς εγκλωβισμούς και στις θεσμικές παρεμβάσεις και παρεκκλίσεις της κυβέρνησης και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου όλα είναι ανοιχτά και αντί να οδηγηθούμε σε μία ευταξία έχουμε οδηγηθεί σε απόλυτη αταξία. Θεωρώ λοιπόν ότι πρώτα απ’ όλα είναι τα συσσωρευμένα ανοιχτά μέτωπα και αδιέξοδα παντού που μπορεί να γεννήσουν εξελίξεις».

«Το γεγονός ότι ο κ. πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το θέμα του χρέους ως νέα γραμμή αντιπαράθεσης, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι ούτως ή άλλως εκείνος το είχε υπογράψει τον Μάιο του 2016, συζήτηση για το χρέος μπορούμε να έχουμε μόνο μετά το 2018, το γεγονός ότι φέρνει την αντιπαράθεση πολύ νωρίτερα είναι μία πρόσθετη ένδειξη ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλείσει πύκνωση και επιτάχυνση εξελίξεων που μπορεί να δείχνουν μέχρι και εκλογές σε ένα διάστημα μηνών» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν τη στηρίζει στο θέμα του χρέους επαρκώς ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Σταθερή θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει να υπάρξει, είναι ζήτημα πολύ σοβαρό, ρύθμιση στο χρέος. Αλλά ταυτόχρονα λέμε ότι αυτό δεν είναι πανάκεια για την ελληνική οικονομία και ότι για να φτάσουμε σε αυτό, δηλαδή στην ανάγκη ανάταξης της οικονομίας, μόνο το θέμα του χρέους δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρξουν προηγουμένως η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα, η μείωση της σφαγιαστικής φορολογίας, η ανάταξη της οικονομίας που αυτή τη στιγμή είναι σε απόλυτη έρημο. Και σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή το πρόκριμα της σύγκρουσης για το χρέος φέρεται να εξυπηρετεί περισσότερο προπαγανδιστικές και κομματικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, παρά την πραγματικότητα».