Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μια αιφνιδιαστική κίνηση έσπασε την νέα Πολιτική Γραμματεία σε δύο κομμάτια, και άφησε εκτός τον κύριο Σκουρλέτη!

Η νέα πολιτική Γραμματεία σπάει στο Πολιτικό Συμβούλιο και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο:

1. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 11 άτομα και θα παίζει τον ρόλο του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίαζε έως τώρα συνήθως κάθε Δευτέρα.

2. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα ασχολείται κυρίως με τα κομματικά και οργανωτικά θέματα και θα αποτελείται από 16 μέλη.
Ο κύριος Τσίπρας δεν πρότεινε για το νέο 11μελες πολιτικό συμβούλιο, τον άλλοτε πολύ στενό του συνεργάτη, Πάνο Σκουρλέτη, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του για το... νέο κυβερνητικό σχήμα που ετοιμάζει!

Ποιους εισηγήθηκε για να μπουν στο νέο Πολιτ��κό Συμβούλιο;

1)N.Boύτση
2)Α.Μπαλτά
3)Δ.Τζανακόπουλο
4)Γ.Δραγασάκη
5)Ο.Γεροβασίλη
6)Ε.Τσακαλώτο
7)Ρ.Σβίγκου
8)Γ.Μπαλάφα
9)Ν.Παππά
10)Ρ.Δούρου
Παράλληλα, προστέθηκαν ύστερα από εισήγηση άλλων και εγκρίθηκαν , η Τασία Χριστοδουλόπουλου και η Φωτεινή Βάκη.

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ο κ.Σκουρλέτης δεν έκρυψε την ενόχληση του, λέγοντας «διάβαζα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι θα είμαι σε αυτή την εισήγηση, δεν θέλησα να είμαι υποψήφιος για να μην χαλάσω αυτό το συνολικό όργανο, έτσι όπως το είχε σχεδιάσει ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, είναι ένας από ��υτούς που έχουν διαφωνήσει για τις ιδιωτικοποιήσεις και έχουν στραφεί ενάντια στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στ.Πιτσιόρλα. Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είναι από τους πρώτους μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τον νόμο Παππά και είχε υποστηρίξει να δοθούν περισσότερες από 4 τηλεοπτικές άδειες.

Τώρα, όσον αφορά στο 16μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, εκεί δεν υπήρξε πρόταση Τσίπρα, αλλά 18 υποψηφιότητες: Σία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Δημητριάδης, Νάσος Ηλιόπουλος, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Έφη Καλαμαρά, Πέτρος Καλκανδής, Πέτρος Καραγεώργος, Κατερίνα Κνήτου, Αντώνης Κοτσακάς, Ερμίνα Κυπριανίδου, Πάνος Λάμπρου, Άγγελος Μανταδάκης, Γιάννης Μπουρνούς, Άκης Ρήγος, Νίκος Σκορίνης, Μιχάλης Υδραίος, Μαρίκα Φραγκάκη, Αλέξης Χριστόπουλος.

O Παναγιώτης Ρήγας θα είναι και πάλι γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η μόνη υποψηφιότητα για τη θέση αυτή στις ψηφοφορίες που γίνονται στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στα «πηγαδάκια» της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν πάντως τα «στοιχήματα» για πιθανές ημερομηνίες, αλλά και για τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό.

Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό, πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό, εκείνος με χιούμορ τους απάντησε πως «Θα κάνουμε ένα γκάλοπ για να δω πότε σας βολεύει».

Δείτε επίσης:

Π.Σκουρλέτης: Δεν είναι πουκάμισα τα υπουργεία να τα αλλάζεις

Τσίπρας: Όποια και να΄ναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση