Αντιδράσεις προκαλεί και πάλι ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αφού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» επιμένει στο θέμα διαχωρισμού Κράτους -Εκκλησία�� παρά την προσωρινή εκτόνωση μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας την πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 3 που αφορά στις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας. Το θέμα με κάποια έννοια έχει ανοίξει. Ένα ώριμο αίτημα όπως αυτό πρέπει να γίνεται, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, χωρίς διχασμό στην κοινωνία», είπε ο κ. Φί��ης.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε τη δική του απάντηση από το βήμα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: «αυτό που μας απασχολεί δεν είναι αν χωρίσουμε από το κράτος σαν διοίκηση. Αν είναι μια κρατική λειτουργία, δεν μας απασχολεί. Αν, όμως, είναι ένα ξερίζωμα που αναφέρεται στις αρχές μας, στην ιστορία και στις παραδόσεις μας, θα μας βρείτε αντιμέτωπους και θα αγωνιστούμε».

Έχει εμμονή με το συγκεκριμένο θέμα απαντησε μεσω του Star στον Υπουργό Παιδείας, o εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ Χάρης Κονιδάρης: «Θα ήταν χρήσιμο για τον κ. Φίλη να αναγνώσει προσεκτικότερα και να κατανοήσει σε βάθος τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού για την συνταγματική αναθεώρηση που αφορούν στις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. Πάντως προκαλεί έκπληξη και απορία η εμμονή του με το συγκεκριμένο θέμα».

Ο Νίκος Φίλης επικαλείται για άλλη μια φορά τις δημοσκοπήσεις για να αποδείξει οτι η πλειοψηφία των πολίτων είναι αυτή που θελει το διαχωρισμ�� και δηλωνει οτι το "διαζύγιο " θα πρέπει να είναι...βελούδινο προκαλώντας και τις αντιδράσεις βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών δείχνουν ότι το περίπου 70% των πολιτών θέλει τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας. Το ζητούμενο είναι να μην δημιουργηθούν εντάσεις και καχυποψίες, αλλά με ορθολογικό και δημοκρατικό τρόπο να βρεθεί λύση που θα είναι επωφελής για την Εκκλησία, την πολιτεία.

Κύκλοι της εκκλησίας τονίζουν οτι αυτές οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας μόνο κακό μπορούν να κάνουν στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους σε μια εποχή μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Δείτε το βίντεο…