​Την ώρα που τα σενάρια περί ανασχηματισμού δίνουν και παίρνουν, ο Φώτης Κουβέλης καλεί σε συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ , διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η στήριξη αυτή δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του.

«Οφείλουμε να προωθούμε τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για δίκαιη ανάπτυξη και μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους», δηλώνει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λίγες ημέρες μετά την παρουσία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κύριο Κουβέλη, η χώρα βρίσκεται σε “καθοριστική στιγμή”, γι’αυτό και θα πρέπει να στηριχτεί το δύσκολο έργο της κυβέρνησης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς δηλώνει ότι η αποχώρηση του το 2010 αξιολογείται με τα τότε πολιτικά δεδομένα και ότι πλέον, «η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη πολιτική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας». Επίσης, χαρακτηρίζει αναγκαία τη σύγκλιση της Αριστεράς με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και δεν αποκλείει μελλοντική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Στους επικριτές αυτής της επιλογής, ο κ.Κουβέλης απαντά ότι η προσπάθεια εξόδου από την κρίση έχει «απέναντι της κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου», τα οποία «θέτουν προσκόμματα επιδιώκοντας την έξοδο με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα». Μιλά για δύο διαμορφωμένους πόλους: τον βαθύτατα νεοφιλελεύθερο – συντηρητικό και τον προοδευτικό, «ο οποίος πρέπει να στηριχθεί και να εξασφαλίσει τη σταθερή πορεία του προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Δείτε επίσης:

Φώτης Κουβέλης: Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας

Το star.gr στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Το «μυστηριώδες» τηλεφώνημα στον Τσίπρα

Πάει για υπουργός ο Κουβέλης; Τι λέει για την παρουσία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ