​Στην πρωτοβουλία του Ποταμιού να παρουσιάσει την Τρίτη στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση μια ολοκληρωμένη πρόταση ώστε να υπάρξει λύση στο ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», τονίζοντας ότι «Ο κ. Παππάς κάνει λες και θα του πάρουν το τρενάκι του»!


Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το Ποτάμι από την αρχή έχει κάνει μια άλλη πρόταση για την τηλεόραση. Εμείς μιλάμε για διαγωνισμό που θα φέρει λεφτά στα δημόσια ταμεία χωρίς να στραγγαλίζουμε την πολυφωνία. Πολλές άδειες – πολλοί εργαζόμενοι. Και κάθε χρόνο τα κανάλια, για να ανανεώσουν την άδεια τους από το ΕΣΡ, θα έχουν την υποχρέωση να παρουσιάζουν στοιχεία ότι πληρώνουν φόρους, εισφορές, τέλη και εξυπηρετούν τα δάνεια τους. Η πρόταση μας φέρνει αμέσως στα δημόσια ταμεία περί τα 100 εκατομμύρια και σε μια δεκαετία 300».


Απαντώντας στα ερωτήματα περί συνεργασιών ανέφερε: «Το να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η μισή λύση στο πρόβλημα της χώρας. Η άλλη μισή είναι ποιοι θα έρθουν και κυρίως με τι σχέδιο θα έρθουν», ενώ έθεσε και τις προτεραιότητες του Κινήματος λέγοντας: «Σύγκρουση με τον λαϊκισμό και τις συντηρητικές νοοτροπίες. Να βγάλουμε τα εμπόδια από τον δρόμο της νεολαίας. Να απελευθερώσουμε την κοινωνία, την παιδεία, το δημόσιο από το κομματικό κράτος».


Αναφερόμενος στη λειτουργία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τόνισε ότι ίδιοι θεωρούν κατόρθωμα να συμπεριφέρονται με ��υτό τον τρόπο και έφερε το παράδειγμα της «Αυγής»: «Η κυβερνητική τους εφημερίδα κρέμασε προχθές στα μανταλάκια την προσωπική ζωή ενός δικαστή επειδή τον θεωρούν αντίπαλό τους. Ο Αυριανισμός ξανάρχεται».


Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι «κοντά» στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, είπε: «Το Ποτάμι προσπαθεί να είναι κοντά στους νέους, κοντά στους ανθρώπους της δουλειάς και όχι κοντά σε κάποιο άλλο κόμμα. Αλίμονο μας αν το άγχος μας είναι, αν θα αρέσουμε στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πολλές διαφορές με όλους τους “παλιούς”. Οι συνταγές τους μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Είναι όλα αυτά που εφαρμόζουν και σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κομματικό κράτος, λαϊκισμός και άγιος ο Θεός».


Για την πρόταση περί συνένωσης των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Ένα βήμα για να γίνουμε όλοι ΠΑΣΟΚ; Όμως αυτό είναι που θέλει η κοινωνία; Ο κόσμος θέλει να φύγουμε μπροστά και όχι να γυρίσουμε στα εικονίσματα του παρελθόντος. Αφήστε που αν κάναμε κάτι τέτοιο θα προσφέραμε ένα μεγάλο δώρο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι φωνές της αντιπολίτευσης στην Βουλή θα μειωνόντουσαν κατά μία».


Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαγραφή του βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα ανέφερε ότι κανείς δεν διαγράφεται επειδή προτείνει μια συνεργασία και τόνισε:

«Ο κ. Φωτήλας πρότεινε την ένταξή μας στην ΝΔ! Είπε επί λέξη «σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ» και μας κάλεσε όλους να τον ακολουθήσουμε λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Είναι αστείο αλλά και συνάμα προσβλητικό γι’ αυτούς που σε όλη την Ελλάδα δίνουν τη μάχη για το Ποτάμι».