​Στο «ξάφνιασμα» που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας η μετατροπή από τον Υπουργό Επικρατείας ενός ουσιαστικά πολιτειακού ζητήματος σε καθαρά πολιτικό, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.


«Έχω ακόμη στα αφτιά μου τον πρωθυπουργό να λέει “είμαστε κάθε λέξη από το σύνταγμα” . Αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας λειτουργεί σαν συνταγματικό δικαστήριο. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν μια απόφασή του, όποια και να είναι, να μην είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατίαδιερωτήθηκε η Κ. Μακρή και πρόσθεσε:


«Πλήγμα για τη δημοκρατία είναι να μην υπάρχει απόφαση. Πλήγμα είναι να επιχειρείς να ποδηγετήσεις τη δικαιοσύνη η να την εκβιάσεις, όχι να βγάλει μια απόφαση το ΣτΕ».

Η σχολιάστρια του Star αναφέρθηκε επίσης στο αλαλούμ κυβερνητικών δηλώσεων για το θέμα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το δραματοποιήσει, είτε ανακοινώνοντας συσσίτια στα σχολεία από τα χρήματα των αδειών είτε αφήνοντας υπαινιγμούς για πολιτικές εξελίξεις αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ.

«Νομίζω ότι δεν χρειάζεται τίποτα απαλά αυτά. Είναι μια υπόθεση, αν ο νόμος βγει συνταγματικός ξέρουμε όλοι τι θα γίνει. Αν δεν βγει, θα συγκροτηθεί ΕΣΡ και θα κάνει άλλο διαγωνισμό. Ούτε στην προηγούμενη κατάσταση θα επιστρέψει το τηλεοπτικό τοπίο, ούτε θα χαθούν τα χρήματα. Δεν θα είναι ευχάριστο για την κυβέρνηση, αλλά δεν θα είναι και προς θάνατον».

Κατέληξε όμως στο σχόλιό της με την Μάρα Ζαχαρέα η γνωστή δημοσιογράφος:

«Εκτός κι αν ανεβάζει τόσο τους τόνους, ώστε να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το ΣτΕ και να πάει σε εκλογές. Αυτό είναι άλλο, και πάλι όμως το ΣτΕ θα είναι πρόσχημα κι όχι η πραγματική αιτία».