​«Ενήργησα όπως είχα υποχρέωση να ενεργήσω. Ενήργησα με βάση τη νομιμότητα και όχι με βάση τη σκοπιμότητα». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου σε ερώτηση στη Βουλή, σχετική με την παραγγελία πειθαρχικής εξέτασης για το θέμα του δικαστικού στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι η σχετική καταγγελία είχε φτάσει στο γραφείο του πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2015 και ότι τότε είχε στείλει έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

«Η θέση μου ήταν πολύ δύσκολη. Η υπόθεση μου είχε τεθεί υπόψη τον Νοέμβρη του 2015 επισήμως από δικαστική αρχή. Έστειλα έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τους έλεγα ότι μου τέθηκε υπόψη έγγραφο προφανώς από υποκλοπή και ότι δεν έχει προκληθεί σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη ώστε να χρήζει παρέμβασης» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος εξηγώντας γιατί δεν ενήργησε προ έτους.

«Απολύτως ανεπίτρεπτο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος το ότι ο υπουργός έλαβε υπόψη προϊόντα υπο��λοπής και πρόσθεσε:

«Aπορώ πως μια κυβέρνηση που υποτίθεται είναι ευαίσθητη στα ζητήματα του κράτους δικαίου έχει προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Ο λαός ελέγχει. Η Βουλή ελέγχει».

Για τη μεταβολή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών
«Η διάταξη του άρθρου 88 παρ. 5 του Συντάγματος είναι καθαρή και νομίζω ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε μεταβολή του ορίου ηλικίας στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνη�� Νίκος Παρασκευόπουλος, όταν κλήθηκε, από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, να απαντήσει για το ενδεχόμενο αλλαγής του ηλικ��ακού ορίου συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών.