​«Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος θα είναι δυσάρεστη εξέλιξη όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας» επισήμανε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε:

«Το ίδιο το ΣτΕ έχει κατακρίνει την κατάσταση που υπήρχε μέχρι τώρα».

Πάντως, εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη, που συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη να ολοκληρωθεί η διαδικασία την Τετάρτη».

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, «εμείς έχουμε ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό. Έχουμε αποδείξει ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει χρήματα, ότι υπήρχαν επενδυτές που ήθελαν να καταθέσουν τον οβολό τους, τους πολλούς οβολούς τους, και ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν έγινε για 27 χρόνια, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει», κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση της αντιπολίτευσης. Επικαλέστηκε μάλιστα τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι και συνταγματικός να βγει ο νόμος, η ΝΔ θα τον ακυρώσει εάν έρθει στην εξουσία.

Όσον αφορά στην τροπολογία είπε: «Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε βελτιώσεις και αλλαγές εφόσον προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου. Και την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε επαφές, στην πράξη όμως δεν μπορούμε να ακυρώσουμε αυτήν την προσπάθεια που έχουμε κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο».

Τέλος, μιλώντας για το ενδεχόμενο να επιστραφούν χρήματα στους νέους υπερθεματιστές, τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη, υπογράμμισε: «Αυτό θα είναι μια κακή οικονομικά απόφαση για το Δημόσιο και θα πάρει τα χρήματα από δράσεις κυ��ερνητικές που αφορούν ανθρώπους με χαμηλή οικονομική δυνατότητα. Επίσης, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που το ίδιο το δικαστήριο έχει χαρακτηρίσει μη συνταγματικό».