​Το σπίτι της κινδυνεύει να χάσει και η πρώην Βουλευτής των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα, αφού εδώ και ένα χρόνο αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού της δανείου, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο star.gr.

Η συνταξιούχος νομικός, μιλώντας στο STAR και τη Ραλλιώ Λεπίδου, στέλνει μια κραυγή αγωνίας στην κυβέρνηση, κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

«Λέω σε όλους τους πολιτικούς μας: Μη διαχειρίζεστε τη ��τώχεια! Αυτό! Πάψτε να διαχειρίζεστε τη φτώχεια. Πάρτε απόφαση η πρώτη κατοικία και μοναδική να μη βγαίνει στο σφυρί, είτε για χρέη στο δημόσιο είτε για χρέη στην τράπεζα» λέει η τέως εισαγγελέας και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Η κυρία Γιαταγάνα μετά από 32 χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης, ως δικηγόρος και Εισαγγελέας, παίρνει σύνταξη από το ταμείο νομικών. Μετά από δύο μειώσεις, το ποσό έφτασε στα 780 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, όπως μας λέει , φτάνουν για να ζει η ίδια και να βοηθά τον -εδώ και τρία χρόνια - άνεργο γιό της. Δεν αρκούν όμως πια για να αποπληρώνει το δάνειο που πήρε, προκειμένου να αποκτήσει το διαμέρισμα των 60 τ.μ., όπου μένει.
«Είναι η πρώτη σας κατοικία αυτή. Δεν έχω ούτε εξοχική , ούτε άλλη. -Κι αν το χάσετε; - Εντάξει πού θα πάω; Θα νοικιάσω ένα δωματιάκι, έχω σύνταξη, που να νοικιάσω ένα δωματιάκι. Σας είπα εγώ, δεν το έβγαλα αυτό...το έβγαλα για να δημοσιοποιηθεί το θέμα».
Η τέως εισαγγελέας αναρωτιέται «Αν εγώ - που παίρνω αυτά τα χρήματα- αδυνατώ να καλύψω τις υποχρεώσεις μου και χάνω το σπίτι μου, τι θα κάνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα;» Γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτει, θα σταθεί στο πλευρό όσων κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
«Δηλαδή τώρα κυρία Γιαταγάνα θα σας δούμε έξω από τα Δικαστήρια κάθε Τετάρτη; Κάθε Τετάρτη θα είμαι εκεί! Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Εγώ θα συμπαρασταθώ σ΄αυτούς. Όπως σας είπα βγάζω κραυγή αγωνίας όχι για τον εαυτό μου. Βγάζω κραυγή αγωνίας για τις οικογένειες με παιδιά, είτε ζευγάρια που ήταν εργαζόμενοι και χάσανε τη δουλειά τους»
Μακάρι η κραυγή της να... εισακουστεί!