Προκλητικός στις δηλώσεις του για πολλοστή φορά, υπήρξε ο Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε στη Βουλή ότι οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ «αυτοεξευτελίζονται», αναφερόμενος στη σημερινή κινητοποίηση τους.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία, προχωρά σε ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ.

Ο κ.Πολάκης χαρακτήρισε τη σημερινή κινητοποίηση «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο σε λίγο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, σημείωσε ότι η σχετική διάταξη ισχύει από το 1990 και εξήγησε ότι προβλέπει τη χρήση ιδιωτικών μέσων στην ακραία περίπτωση που υπάρξει καταστροφή όλων των μέσων του Εθνικού Κέντρου.

«Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΠΥ, μιας και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προϋπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα. Και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» τόνισε.

Ο κ. Πο��άκης είπε ότι επίσης ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ από το 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016. «Έτσι θα πέσουν στην αγορά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Φέτος για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει 280 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία», ανέφερε.