Αμήχανος και απολογητικός σε αρκετά σημεία, αλλά και με εμμονή στις γνωστές του θέσεις περί «ιδιωτικών συμφερόντων» που θέλουν να παρακάμψουν τις νόμιμες διαδικασίες, εμφανίστηκε στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Σκάι και στη Σία Κοσιώνη ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε όμως η απάντησή του στο γιατί η κυβέρνηση δεν περιμένει την απόφαση του ΣτΕ. Όπως τόνισε, «οι αποφάσεις της διοίκησης αλίμονο αν περίμεναν την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου»!

Ο κ. Παππάς δεν δίστασε πάντως να επαναλάβει ότι στην περίπτωση που ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς (των προσωρινών αδειών) και ότι δεν θα… κάνει τίποτα, ακόμη και αν συγκροτηθεί ΕΣΡ! Συγκεκριμένα ανέφερε για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο: « Εάν ο διαγωνισμός ακυρωθεί και το δημόσιο υποχρεωθεί να επιστρέψει τα 260 εκ. ευρώ, γυρίζουμε στο status quo ante, στο προηγούμενο καθεστώς».

Αυτοδιαψεύσθηκε όμως έτσι σε σχέση με άλλη τοποθέτησή του προηγουμένως, στην ίδια συνέντευξη, ότι «το χειρότερο που θα είχαμε κάνει θα ήταν να αδρανήσουμε».
Για το καλό τους στον δρόμο οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών
Δεν δίστασε επίσης να αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης Τσίπρα είναι για το… καλό των εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών που θα σταματήσουν να λειτουργούν, καθώς το θεσμικό πλαίσιο θα είναι βελτιωμένο για τη λειτουργία τους , έστω κι αν οι ίδιοι μείνουν στον δρόμο!

Σε ένα σημείο μάλιστα ξεκίνησε να αναπαράγει το γνωστό κυβερνητικό επιχείρημα ότι άνεργοι έχουν μείνει 1,5 εκ. Έλληνες εργαζόμενοι, αλλά συναισθανόμενος το «φάουλ», έσπευσε να προσθέσει ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρεμβαίνει για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και διερωτήθηκε ποιες από αυτές θα ήταν διασφαλισμένες στο προηγούμενο καθεστώς.

Βέβαιη η επανακατάθεση της τροπολογίας αλλά με "συναίνεση"

Σχετικά με το αν η τροπολογία που θα καταθέσει η κυβέρνηση για το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς θα έχει αλλαγές στο περιεχόμενό της, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για επανακατάθεσή της, παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να περιμένει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ.

Ο υπουργός Επικρατείας άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές, τουλάχιστον στον χρόνο που θα μεσολαβήσει από την δημοσίευση του ΦΕΚ μέχρι το «μαύρο». Όπως είπε «κάνουμε πάντα προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις. Αν υπάρχουν προτάσεις βελτίωσης να τις συζητήσουμε».

Επίθεση στη ΝΔ για το ΕΣΡ και αποκάλυψη

Καθόλου συναινετικός δεν φάνηκε πάντως απέναντι στη ΝΔ για την σημερινή στάση της στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σχετικά με το ΕΣΡ, παραβλέποντας το γεγονός ότι κανένα κόμμα και όχι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συντάχθηκε με την κυβερνητική πρόταση. Σε κάποιο σημείο όμως αποκάλυψε ότι υπάρχουν οχλήσεις από την ΕΕ για το περιεχόμενο του νόμου του, τις οποίες απέδωσε όμως στις «ανοησίες» - όπως υποστήριξε – «που τους λένε από τη ΝΔ».


Σχετικά με το τι θα άλλαζε αν γύριζε τον χρόνο πίσω υποστήριξε μάλιστα: «Έπρεπε πιο γρήγορα να διαβλέψουμε την μεθοδευμένη άρνηση της ΝΔ να συγκροτηθεί ΕΣΡ. Μας έχει βάλει όλους σε σκέψη, αλλά είναι μια πολύ μεγάλη τομή. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα συμφέροντα τα ιδιωτικά είχαν κάμψει το δημόσιο συμφέρον».
Παππάς αγωνιών: Έχω βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα
Έδειξε όμως να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όταν κλήθηκε να απαντήσει για το δικό του πολιτικό μέλλον στην κυβέρνηση Τσίπρα, αν καταπέσει ο νόμος, αν και υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε προσωπικές ούτε πολιτικές επιπτώσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών. «Εκλογές ζητά η ΝΔ εδώ και καιρό. δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο». Ξεκινώντας τη συνέντευξή του πάντως, δήλωσε, αποκαλύπτοντας την αγωνία του για το πολιτικό του μέλλον: «Έχω βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα επειδή οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό είναι τηλεοπτικοί σταθμοί».
Πρόβλημα, ποιο πρόβλημα με την "Αυγή";
Εντύπωση προκάλεσε επίσης ότι ο κ. Παππάς δεν διέγνωσε κανένα πρόβλημα στην τήρηση της δεοντολογίας από την «Αυγή», για την οποία ανέφερε σχετικά με το «ροζ δημοσίευμα» για δικαστικό ότι... «δεν έκανε τίποτα» και υποστήριξε ότι υπήρχε συγκεκριμένο δημοσίευμα στο Βήμα για τον ίδιο δικαστή που προηγήθηκε.

Δεν θέλησε ακόμα να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων για μεθόδους φασιστικών καθεστώτων. «Δεν θα ήθελα να ��ο σχολιάσω . Καλό είναι να αποφεύγουμε τις ακραίες εκφράσεις. Τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα» σημείωσε.