Για «ασφαλίτικες μεθόδους», «αριστερές παρακρατικές υπηρεσίες» και για «αυριανισμό» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την εφημερίδα «Αυγή», σχετικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης του ονόματος δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Πώς το δέχονται αυτό οι υπουργοί κι οι βουλευτές του; Πώς το δέχονται οι δημοσιογράφοι της «Αυγής», που με την συμμετοχή ή την ανοχή που επιδεικνύουν, έχουν μετατρέψει την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς σε μια από τα πιο κίτρινα έντυπααναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Όλοι οι «αντιφρονούντες» είναι ύποπτοι… αλλά οι «αριστερές» παρακρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών επαγρυπνούν και φροντίζουν! Οι ασφαλίτικες μέθοδοι και τα αρχεία Υπηρεσιών Πληροφοριών, τα οποία εμπλουτίζονται ανελλιπώς, είναι στοιχεία που βοηθούν καθώς φαίνεται στην «καθαρότητα» της «ιδεολογίας» και την επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού σήμερα ΣΥΡΙΖΑ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ ερωτά μεταξύ άλλων:
«Ποια είναι αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα που τους έδωσαν το όνομα του ανώτατου δικαστή, την ιδιωτική ζωή του οποίου, κάποιοι κύκλοι προσέφεραν τροφή στα στόματα φασιστοειδών και ύποπτων οικονομικών – πολιτικών συμφερόντων; Και γιατί δεχθήκαν, αυτοί οι, διαπρύσιοι κατά τα άλλα, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παίξουν αυτόν τον ρόλο;. Είναι πολύ λυπηρό που 42 χρόνια μετά την δικτατορία, αριστεροί αυτή την φορά «κύκλοι», άλλοτε κυνηγημένοι για τα φρονήματα τους, να έχουν επιλέξει στην προσπάθεια τους να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν την δικαιοσύνη, σε ένα θέμα μάλιστα που αφορά στην ελευθερία της ενημέρωσης, να χρησιμοποιούν μεθόδους που φέρνουν στην μνήμη τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου».

Υπενθυμίζει ακόμα η Χαριλάου Τρικούπη:

«Πριν από την δικτατορία των συνταγματαρχών, ακροδεξιοί παρακρατικοί «κύκλοι» που είχαν ως στόχο τους τότε την ΕΔΑ, για να σπιλώσουν και να πλήξουν το κόμμα της Αριστεράς την αποκαλούσαν: «Χαφιεδά». Τώρα στα πλαίσια της απόφασης της κυβέρνησης Τσίπρα για «μαύρο» στην ελεύθερη ενημέρωση και της απόπειρας να επιβληθεί συνολικότερα η αυταρχική καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιοι άλλοι «κύκλοι», με «αριστερό» αυτή τη φορά προσωπείο, αλλά το ίδιο σκοτεινοί και αποκρουστικοί, έχουν επιδοθεί σε μια μεθοδευμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση σπίλωσης μη αρεστών προσώπων, κομμάτων και θεσμικών κρατικών λειτουργών. Στην προσπάθεια τους αυτή η «σχολή του αυριανισμού» αποδεικνύεται ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο. Την ασπάστηκαν και την χρησιμοποιούν χωρίς ενδοιασμούς».

Αίτηση διερεύνησης υπέβαλλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Εν τω μεταξύ αίτηση διερεύνησης υπέβαλλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το ίδιο ζήτημα.
Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει στο αίτημά του:

"Προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Στο από 18 Οκτωβρίου 2016 εξώφυλλο της εφημερίδας «Η Αυγή», αναφέρεται σε τίτλο «Πειθαρχική Έρευνα για Ράντο» (επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα).
Σας παρακαλώ να διερευνήσετε εάν υπήρξε παράνομη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων".