«Να απολογηθεί για την αντιθεσμική της συμπεριφορά» ζητά από τη ΝΔ με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας την παράλληλα ότι «όχι» κατά της συγκρότησης του ΕΣΡ ψήφισε και η Χρυσή Αυγή (η οποία μάλιστα ψηφίζει κατά σειρά μετά την αξιωματική αντιπολίτευση!).


Η κυβέρνηση δηλαδή, η οποία με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής μπλοκάρισε κορυφαία πολιτειακή διαδικασία, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ουσιαστικά έριξε μαζί της την κυβέρνηση Σαμαρά, εμφανίζεται «ενοχλημένη» γιατί η ΝΔ είχε την ίδια στάση μαζί της στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής!


Είναι η ίδια κυβέρνηση επίσης που εκλιπαρούσε πριν λίγες εβδομάδες την Χρυσή Αυγή για να ψηφίσει μαζί της την απλή αναλογική, αλλά και την οποία κατηγόρησε ευθέως ο Θ. Πάγκαλος χθες ότι έχει έρθει σε παρασκηνιακή συνδιαλλαγή μαζί της για το ζήτημα της δίκης της (η εξέλιξη της οποίας καρκινοβατεί με διάφορες αφορμές).


Υποστηρίζει συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή της:


«Η Νέα Δημοκρατία τορπίλισε σήμερα την συγκρότηση του ΕΣΡ, υιοθετώντας μια προκλητικά αντιθεσμική συμπεριφορά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση αυτή, η οποία δεν έχει άλλο σκοπό, παρά μόνο να αποτρέψει την επιβολή κανόνων νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να υπερασπιστεί την διαπλοκή και να εκβιάσει την ακύρωση του διαγωνισμού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 258 εκ. ευρώ.


Στην προσπάθειά της αυτή, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να αθροίσει τις αρνητικές της ψήφους, στην διάσκεψη των Προέδρων, με αυτές της Χρυσής Αυγής.


Οι πολίτες παρακολουθούν και κρίνουν».