«Πολεμική» είναι η ατμόσφαιρα στη Βουλή ενόψει της Διάσκεψης των Προέδρων για τον διορισμό της νέας σύνθεσης του ΕΣΡ, η οποία θεωρείται απίθανο να επιτευχθεί αφού η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν συναινεί εάν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές (δηλαδή να μπει στην ουσία) τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών παρά την αντίθετη πρόταση του εισηγητή Γιώργου Παπαγεωργίου, η κυβέρνηση έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε χθες το βράδυ στη Βουλή και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αλλά και (σύμφωνα με πληροφορίες) με τον Γιάννη Δραγασάκη, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησε με τον Νίκο Παππά.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο της Θεανούς Φωτίου για την κοινωνική οικονομία και αναμένεται να ξεδιπλώσει το πλάνο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα το τι μέλλει γενέσθαι με την τροπολογία Παππά για το «μαύρο» στα κανάλια σε πέντε ημέρες που αποσύρθηκε προσωρινά με παρέμβαση του Νίκου Βούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κυβέρνηση και ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει διχογνωμία και ο πρωθυπουργός κινείται μεταξύ σκληροπυρηνικών που καλούν σε επανακάταθεση της τροπολογίας Παππά ακόμη και στο νομοσχέδιο της κας Φωτίου αλλά σε αυτούς που επιμένουν στην… αριστερή συνείδηση, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να ρίξει τους τόνους και να περιμένει να καθίσει η σκόνη από την ��θεσινή απόφαση του ΣτΕ -ή ακόμη και να περιμένει την τελική απόφαση του ΣτΕ- προτού κάνει τις επόμενες κινήσεις.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης άφ��σε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στην τροπολογία αλλά έδειξε να επιμένει για την επανακατάθεσή της.

Δείτε ακόμη:

Η κυβέρνηση… αυτοτρολάρεται: «Πίεση και κλίμα τρομοκρατίας στους δικαστές του ΣτΕ»!