Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σήμερα στον Βήμα 99,5, με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος αλλά και όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη.

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κόμμα, ούτε με κυβέρνηση. Η ιθύνουσα ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, όλοι αυτοί, είναι εγκληματική σπείρα. Είναι κοινού ποινικού δικαίου, έχουνε μπροστά τους έν��ν κατάλογο υποθέσεων και επιχειρήσεων τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να κερδοσκοπήσουν και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο» υποστήριξε, ενώ άσκησε κριτική και για την σημερινή αναφορά της εφημερίδας «Αυγή» σε δικαστικό, με πολύ βαριές εκφράσεις («είναι άθλιοι, είναι εγκληματίες, είναι καθάρματα. Γλοιώδεις και τερατώδεις εγκληματίες» ανέφερε!).
Εμμέσως, ο κ. Πάγκαλος άσκησε κριτική και στην αντιπολίτευση και ειδικά στα κόμματα της Κεντροαριστεράς, για την αντίδρασή τους στα φαινόμενα που κατήγγειλε: «Δυστυχώς αυτό αρχίζει να το ασπάζεται ως θεωρία και μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αλλά δεν αντιδρούν ανάλογα. Δηλαδή όταν βρίσκεσαι μπροστά σε τέτοιο κίνδυνο για το πολίτευμα ��ου λαού και τα συμφέροντα της πατρίδας, δεν κάθεσαι να συζητάς τι ��ίδους ενότητα θα κάνουμε, ποιος θα γίνει πρόεδρος και τι κοινό πρόγραμμα θα φτιάξουμε... Αυτά είναι βλακείες».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στη δίκη της Χρυσής Αυγής που καθυστερεί, υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει συμφωνία του συγκεκριμένου κόμματος με την κυβέρνηση. «Η Χρυσή Αυγή είναι συμπολίτευση, γιατί έχει κάνει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τους βλέπει κανείς στις επιτροπές δεν μπορεί να αμφιβάλλει. Να πούμε και για τη δίκη, γιατί είναι τραγικό θέμα αυτό. Γιατί δεν τελειώνει αυτή η δίκη;» αναρωτήθηκε.
Απαντώντας επίσης στο αν υπάρχει σχέδιο σχετικά με την δίκη, υποστήριξε:
«Βέβαια υ��άρχει σχέδιο, μα είναι δυνατόν να μην τελειώνει αυτή η δίκη ποτέ; Βέβαια η κυβέρνηση δεν την τελειώνει τη δίκη, γιατί έχει κάνει μία παραχώρηση προς την Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν επαφές και συμφωνίες μεταξύ τους. Και θα βγει κάποτε ο Κασσιδιάρης και θα βγάλει τις κασέτες, όπως έκανε και την άλλη φορά, και θα πει “κοιτάξτε με εδώ που μιλάω με τον κ. τάδε…”».