Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τη συνεδρίασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και στο χώρο της Δικαιοσύνης εξαπέλυσαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους.

«Θέλω να εκφράσω δημόσια την τρομερή μου ανησυχία. Είμαστε στα όρια της εκτροπής, κάποιοι υπέκλεψαν τα email ενός δικαστικού» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον Real FM.

«Αυτά που είναι email προσωπικής φύσεως, τα παίρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης και ξεκινάει πειθαρχική έρευνα, ενώ είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτό τι πάει να πει; Ότι θέλει η κυβέρνηση και ο υπουργός να εκβιάσουν το δικαστήριο; Αν ο δικαστικός αυτός ήταν υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, θα έκανε την παρέμβαση ο κ. Παρασκευόπουλος; Εγώ λέω όχι» υπογράμμισε.

Για μεθόδους παρακράτους έκανε, εξάλλου, λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «η Βουλή έχει γίνει όχημα τακτοποίησης των υποθέσεων της κυβέρνησης» και παράλληλα έκανε λόγο για μείζον θέμα συνταγματικής εκτροπής της κυβέρνησης και για απαξίωση του ΣτΕ.

«Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Όμως, την ίδια ώρα οι κινήσεις και οι πράξεις της οδηγούν και σε υπονόμευση και ευτελισμό της Δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους. Παραβιάζετε τον σκληρό πυρήνα των προσωπικών δεδομένων λειτουργών της Δικαιοσύνης» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος, μάλιστα πρόσθεσε με έμφαση: «Σας προειδοποιώ: Παραβιάζετε τις αξίες της ΕΕ! Κινδυνεύουμε να βρεθούμε με κυρώσεις όμοιες με εκείνες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς».