Ρήγμα που καθημερινά βαθαίνει μέσα στην κυβέρνηση αποτέλεσε η τροπολογία για τον ξαφνικό θάνατο του Νίκου Παππά. Αρκετά στελέχη, βουλευτές και υπουργοί, είτε κατ’ ιδίαν είτε με δηλώσεις τους, εκφράζουν την διαφοροποίηση τους και έρχονται σε ευθεία ρήξη με τον υπουργό επικρατείας.

«Νομίζω ότι υπήρξε μια σπουδή, η οποία δεν ήταν αναγκαία κατά τη γνώμη μου» δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης στον Alpha 9,89.

«Να ακούσουμε τί έχει να μας πει το ΣτΕ, χωρίς κραυγές. Από την άλλη, το ΣτΕ να επιταχύνει την εκδίκαση της απόφασής του» είπε o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος στο ίδιο ραδιόφωνο.

«Επιχείρησαν το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, ως μια ακόμη απόδειξη της καθεστωτικής νοοτροπίας που τους διακατέχει, χωρίς να σέβονται τους θεσμούς δικαιοσύνης» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου.

Από την κυβέρνηση εξηγούν ότι αποσύρθηκε η τροπολογία για να συμφωνηθεί από την διάσκεψη των προέδρων στην Βουλή η σύσταση του ΕΣΡ. Αυτό όπως υπο��τηρίζουν από την Νέα Δημοκρατία, δεν είναι παρά εκβιασμός, ώστε αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το ραδιοτηλεοπτικό, να επαναφέρουν την τροπολογία για τον ξαφνικό θάνατο των καναλιών. Αν από την άλλη συμφωνήσουν, θα ξεπλύνουν όπως λένε τον νόμο έκτρωμα του Νίκου Παππά.

«Ο νόμος Παππά έχει δρομολογήσει το κλείσιμο των καναλιών. Εμείς δεν θα βοηθήσουμε σε αυτό» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος στην ΕΡΤ.

Στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την συγκρότηση του ΕΣΡ όπως το θέτει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητά να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα, δηλαδή να προκαταλάβουν την απόφαση του ΣτΕ. Οι αντισυνταγματικότητες είναι κραυγαλέες. Με την τροπολογία και την απόσυρσή της προσέβαλαν το ΣτΕ και δεύτερον είναι σαν να παραδέχονται ότι οι αρμοδιότητες αυτές κακώς έχουν αφαιρεθεί από το ΕΣΡ» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον Alpha 9,89.

Σκληρή επίθεση κατά της τροπολογίας αλλά κυρίως κατά του νόμου Παππά εξαπολύουν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέκος Αλαβάνος.

«Όλα αυτά δεν μπορούν να κάνουν μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση αλλά μια διεστραμμένη και διεφθαρμένη κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής ΔΡΑΧΜΗΣ, Αλέκος Αλαβάνος.

«Αυτός ο νόμος δεν θα ισχύσει πο��έ» επισήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.