«Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας θα κριθεί δικαστικά», δήλωσε στον Alpha 989 ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε «η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά αρμόδιο και γνώστη του Συντάγματος δεν μπορεί να τον κάνει», με αφορμή τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Προσπαθούν να προκαταλάβουν την απόφαση του ΣτΕ. Οι αντισυνταγματικότητες (του νόμου Παππά) είναι κραυγαλέες. Με την τροπολογία και την απόσυρσή της προσέβαλαν το ΣΤΕ γιατί όλα αυτά συμβαίνουν ενώ διεξάγεται η διάσκεψη και ενώ κακώς έχουν αφαιρεθεί από το ΕΣΡ οι αρμοδιότητες» τόνισε ο - και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου - κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας την τροπολογία Παππά, ενώ τόνισε ότι «δεν θεραπεύεται συνταγματικά ο περιορισμός των αδειών σε 4».

«Αν νομίζουν ότι κερδίζουν εκλογές φιμώνοντας την πολυφωνία, κάνουν λάθος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύσκεψη για την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με το ΕΣΡ

Υπό την Φώφη Γεννηματά πραγματοποιείται σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί η θέση που θα ακολουθήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Μάλιστα, η θέση που προκρίνεται φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι ότι δεν έχει νόημα να συγκροτηθεί τώρα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, χωρίς κάτι τέτοιο να αποσαφηνίζεται πλήρως μέχρι αυτή την ώρα.