​Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σχολίασε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο χρέος αλλά και επισήμανε την ανάγκη να «ηρεμήσουν τα πνεύματα» όσον αφορά στο τηλεοπτικό τοπίο, δίνοντας έμφαση στο ρόλο του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, για το ΣτΕ είπε στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89: «Να ρίξουμε τους τόνους και να καθίσουμε να ακούσουμε τι έχει να μας πει το ΣτΕ, χωρίς κραυγές. Από την άλλη, το ΣτΕ να επιταχύνει την εκδίκαση της απόφασής του και όλοι οι υπόλοιποι να μην προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα. Ο πυρήνας του ζητήματος καλείται να κριθεί από το ΣτΕ σχετικά με το τί λέει το άρθρο 15 του Συντάγματος για την πολυφωνία».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98.0, ο κ.Χρυσογόνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως όταν η ΝΔ έχει 400.000 μέλη και το καταρρέον ΠΑΣΟΚ όπως είπε 50.000, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά τις 30.000 μέλη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία» είπε και επανέλαβε την πρότασή του για εκλογή από τη βάση προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Σε ότι αφορά στις εκλογές που ζητά η ΝΔ ο κ. Χρυσόγονος ήταν αντίθετος λέγοντας πως δεν χρειάζονται εκλογές σε μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως δεν θα πρέπει να τρέφουμε ουτοπικές φιλοδοξίες για ριζική αναδιάρθρωση του χρέους τώρα και πρόσθεσε πως αυτά που αναφέρει ο Σόιμπλε για μετάθεση της συζήτησης του χρέους για το 2018, αποτελούν απόφαση του Eurogroup το 2016.