Ορθάνοικτο παράθυρο για προσχώρηση στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε ο Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος μίλησε με σκληρά λόγια για το Ποτάμι.
«Το δικό μου το κόμμα έχει πρόβλημα… Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι τελειώνουμε. Μας έχουν περάσει και περιθωριακά κόμματα, τα οποία ιστορικά δεν μπαίνουν στη Βουλή. Εάν δεν μας ανησυχεί αυτό, αν από αυτό δεν καταλαβαίνουμε ότι κάτι κάνουμε λάθος και κάτι πρέπει να αλλάξουμε, τότε απλά περιμένουμε να πεθάνουμε! Υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού, οι οποίοι ανησυχούν και οι οποίοι πιστεύουν ότι το Ποτάμι, κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι πρέπει να κάνει. Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να έχει γίνει ήδη κάτι. Είναι 6 μήνες που φωνάζω ότι το Ποτάμι πρέπει κάτι να αλλάξει!» είπε στο Βήμα FM ο βουλευτής του Ποταμιού.
«Στον πρόεδρο του κόμματος εγώ το έχω πει: ότι το ΠΟΤΑΜΙ κατ’ εμέ, αυτόνομα έχει τελειώσει. Πρέπει να δει λοιπόν, που υπάρχει ένα περιθώριο συνεργασίας. Ο Σταύρος το ξεκίνησε με την κ. Γεννηματά. Εγώ είμαι μιας αντίθετης γνώμης. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο, ξεκίνησε έναν διάλογο με την κ. Γεννηματά, ενώ από την άλλη, έλεγε ότι χαιρέτιζε τον μεταρρυθμιστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη. Ε, δεν γίνονται όλα… πρέπει να διαλέξεις!» σημείωσε.
Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πάει στη ΝΔ, ��ο άφησε ορθάνοικτο: «Το σκέφτομαι. Διαψεύδω όλα τα δημοσιεύματα που λένε ότι "έκλεισε, έκανε, έρανε..". Δεν υπάρχουν όλα αυτά. Αλλά ότι υπάρχει στο μυαλό... ναι, σαφώς! Το Ποτάμι, δεν μου δίνει την επιλογή που εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνει. Δεν μπορώ να πηγαίνω μόνος μου και να χτυπάω πόρτες».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είναι εκτός από κακή και επικίνδυνη και πρέπει να φύγει» είπε ο ίδιος, εκτιμώντας μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με δεδομένο ότι από την άλλη πλευρά είναι ο εφιάλτης, μπορεί να πάρει και την αυτοδυναμία».
Όσον αφορά, τέλος, το ενδεχόμενο των εκλογών, είπε: «Δεν θέλει η κυβέρνηση γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει. Είναι γαντζωμένοι στην εξουσία, τα κίνητρα ��ίναι δυνατά. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να αντέξει (ο ΣΥΡΙΖΑ) όλα αυτά που έρχονται και αν τελικά θα αποφασίσει να φύγει όσο πιο όρθιος γίνεται».