Πολιτικό σάλο συνεχίζει να προκαλεί η επίμαχη τροπολογία Παππά, για άμεσο κλείσιμο των καναλιών που δεν πήραν άδεια στον πλειστηριασμό-καζίνο. Καταιγιστικά είναι τα πυρά εναντίον της κυβέρνησης, ακόμη κι από προσωπικότητες που ανήκαν ή συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για πρώτη φορά κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ένα περιθώριο, έστω και μικρό, για επανεξέταση του θέματος.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Η τροπολογία δεν λέει κάτι διαφορετικό. Όταν έρθει η ώρα την τροπολογία θα την κρίνουμε» ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς ήρθαμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε. Ήρθαμε για να αποκαταστήσουμε και να ανασυστήσουμε την συλλογική ιστορική μνήμη του λαού μας, να ανασυστήσουμε την έννοια των συνταγματικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών».

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

«Είναι προφανές ότι εδώ κάτι πάει στραβά και πάνω σε αυτό το στραβό τι βλέπουμε; Βλέπουμε τον υπουργό Επικρατείας –με την γνωστή αντιμετώπιση των θεμάτων- να προσπαθεί μέσω μιας τροπολογίας την οποία φέρνει νύχτα, να προσπαθεί να εκβιάσει μια εξέλιξη των πραγμάτων»είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε: «Έδωσαν τις άδειες και τώρα επιχειρούν με μεθοδεύσεις και με ωμές παρεμβάσεις να καλύψουν ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα»

«Παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων» τόνισε στον ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» έβαλε στο στόχαστρό του τον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Όταν κατάλαβε ότι κάποιοι πλέον δεν του είναι χρήσιμοι τους παράτησε και προσπαθεί να βάλει νέους φίλους στο παιγνίδι»

«Το καραγκιοζιλίκι συνεχίστηκε με τη γνωστή τροπολογία Παππά που αναγκάστηκε η κυβέρνηση -μετά την ξεφτίλα- να την πάρει πίσω» τόνισε ο διαγραφείς από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

«Γελοιοποίησε τη Βουλή. Είχαμε μαφιόζικες στην αδιαφάνειά τους μεθόδους για να δοθούν οι άδειες της τηλεόρασης και είχαμε τα εγκαίνια της οικοδόμησης μιας νέας διαπλοκής τύπου ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο επικεφαλής «Σχεδίου Β’» Αλέκος Αλαβάνος.

«Οι συχνότητες είναι τέσσερις; Ποιος τεχνικός θα πει στα σοβαρά ότι είναι τέσσερις; Ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Το θέμα είναι ποιος δίνει την άδεια. Το Σύνταγμα μιλάει για "λαϊκή κυριαρχία". Άρα δεν δίνει κανείς άδεια. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων, γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει» ανέφερε ο πρώην βουλευτής Μανώλης Γλέζος.

«Η εμπειρία από το αυταρχικό μαύρο στην ΕΡΤ έπρεπε να είχε διδάξει σε όσους μιλούν στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος ότι ούτε η παραμονή στην εξουσία είναι μόνιμη ούτε βεβαίως και οι ρυθμίσεις που δεν θα έχουν μια ευρεία αποδοχή» υποστήριξε ο πρώην ευρωβουλευτής «Οικολόγων Πράσινων» Μιχάλης Τρεμόπο��λος.

Χαρακτηριστικό του κλίματος προβληματισμού που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, είναι πως κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου του, ουσιαστικά δεν έγιναν αναφορές. Και οι όποιες συζητήσεις ήταν σε πηγαδάκια στους διαδρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ