Ρουκέτες κατά "συντρόφων" στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω του star.gr ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για μοναχικές μάχες που δίνουν κάποιοι στην κυβέρνηση ακόμη και σήμερα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο είπε ότι «πολλές μάχες που έγιναν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, τις έδωσε ο καθένας μόνος του», ξεκαθάρισε στο star.gr πως μίλησε ξεκάθαρα «για την κυβέρνηση και όχι το κόμμα, το οποίο ήταν παρών στη μάχη».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το αν φωτογραφίζει υπουργούς που έχουν πλέον αποχωρήσει (βλέπε Λα��αζάνη κλπ) ή σημερινά κυβερνητικά στελέχη, είπε: «Όχι, μιλάω για την τωρινή κυβέρνηση"»

Ο ίδιος, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω για την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, ενώ απαντώντας στο αν θα επιμείνει μέχρι τέλους, σε περίπτωση που βρει τοίχο από τους δανειστές, είπε: «Δεν είναι θέμα Σκουρλέτη. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω».

Όσον αφορά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα όσα ακούγονται περί ενδεχόμενων νέων αυξήσεων από την αναγκαία αναπροσαρμογή του τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος για τις ΑΠΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν ξεκάθαρος: «Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει. Δεν ισχύει τίποτα. Το αντίθετο, ήδη γίνονται μειώσεις».

του Πέτρου Κατσαβριά