"Το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει στόχο να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση, να γυρίσει στρατηγικά δικαιωμένο", τόνισε από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφ��να με τον κ. Τσίπρα, είναι «να βγάλουμε την πατρίδα μας από την επιτροπεία, τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους, της ύφεσης και της λιτότητας».

«Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες δύσκολους, που θα κρίνουν πολλά, ενόψει ��ης ερχόμενης τριετίας μέχρι τις εκλογές το 2019», πρόσθεσε, ενώ έθεσε ως στόχο «να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με μια άλλη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ανεξαιρέτως «κομπάρσους της διαπλοκής», ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα διεκδικεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο «άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει».

«Όλοι κατανοούν πια ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Σήμερα είναι όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Εσωτερικά και εξωτερικά. Δεν ήταν από λάθος ή αμέλεια. Είναι από επιλογή, να μη γίνουμε διαχειριστές της μιζέριας. Η ανάκαμψη της οικονομίας πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσημο, δεν αρκούν για μας οι αριθμοί. Οι αριθμοί ευημερούσαν στις Ολυμπιάδες, αλλά κάποιοι είχαν στήσει φάμπρικα διαπλοκής» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε «Ανοίξαμε τα μέτωπα και έξω γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες διαπραγματεύσεις. Οι προηγούμενοι, όταν ετίθετο το ζήτημα του χρέους, δεν τολμούσαν να μιλήσουν. Ο Σαμαράς μίλαγε για βιωσιμότητα και ο υπουργός του εισέπραξε ένα "forget it Yannis"».

Για το χρέος

«Θα μπορούσαμε να βγαίνουμε και να λέμε success story. Δε χρειάζεται λύση για το χρέος. Γιατί εμείς δε θέλουμε να διαχειριστούμε τη μιζέρια. Δε θέλουμε ανάκαμψη αλλά απογείωση της οικονομίας. Να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Γι αυτό και είχαμε σχέδιο να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση βάζοντας τα δύσκολα μπροστά. Για να πάμε στην κρίσιμη συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Συνεχίζουμε να τηρούμε τη συμφωνία και το ίδιο περιμένουμε και από τους εταίρους», υπογράμμισε.

Για τις τηλεοπτικές άδειες: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από τότε που έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ζούμε με τα χαρακτηριστικά που είχε η διαβολοβδομάδα του δημοψηφίσματος. Στη Βουλή μίλησα για διαρκές μιντιακό πραξικόπημα. Στόχος είναι να ρίξουν μια εκλεγμένη, δύο φορές από τον λαό, κυβέρνηση. Όσο εντείνουν τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης και χτυπημάτων κάτω από την μέση, μας πεισμώνουν. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», είπε ο Πρωθυπουργός αναφέροντας και φράση του Ηλία Ηλιού ότι «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα».

«Αυτό θα κάνουμε, ο νόμος σε αυτήν την χώρα θα εφαρμοστεί», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές πιέσεις αλλά και οι πιέσεις της οικονομικής ελίτ προς τους δικαστές πρέπει να τελειώνουν εδώ. «Οι δικαστές πρέπει να αφεθούν να κάνουν την δουλειά τους».

«Ούτε η Εκτελεστική, ούτε η Δικαστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσουν θετικά στην προσπάθεια του Προέδρου της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Αν ακόμα και τώρα στην ύστατη αυτή προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να ξαναμπλοκάρει το ΕΣΡ αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οτι η δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται βέβαια, ότι όλα αυτά ο πρωθυπουργός τα λέει μια ημέρα μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς αιφνιδιαστικά σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο με τον τίτλο «Ελληνικό Ίδρυμα Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» και μάλιστα την Παρασκευή το βράδυ, αρκετές ώρες, αφότου είχε κλείσει η Βουλή, την οποία μάλιστα αναγκάστηκε να "μαζέψει" άρον-άρον μετά από την παρέμβαση του Νίκου Βούτση.

«Λύση στο Κυπριακό με παραμονή των Τουρκικών Στρατευμάτων δεν είναι λύση»

«Εμείς θέλουμε την λύση στο Κυπριακό και στηρίζουμε την προσπάθεια της Κυπριακής κυβέρνησης και τις συνομιλίες. Θέλουμε λύση δίκαιη και βιώσιμη. Δεν ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων, δεν είναι διμερές πρόβλημα, αφορά το διεθνές δίκαιο» είπε ο πρωθυπουργός. «Λύση με εσαεί παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί δεν είναι λύση και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι» υπογράμμισε.

«Το βάρος στη νέα γενιά και τη νεολαία»

"Χρειαζόμαστε κόμμα μαζικό, ισχυρό και οργανικά δεμένο με την κοινωνία και τους αγώνες. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην νέα γενιά και στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Για το κόμμα μας η ανοικοδόμηση της οργάνωσης Νεολαίας αλλά και το σχέδιο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 είναι αυτονόητα", είπε.

Έκανε λόγο για μάχη στα εργασιακά, όχι μόνο στη διαπραγμάτευση αλλά και στους χώρους εργασίας «κόντρα στην εργοδοσία και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό». Είπε ότι αυτές οι μάχες μπορούν να κερδηθούν, υπό την προϋποθεση ότι «θα ρίξουμε το βάρος μας στο κόμμα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, φέροντας ως παράδειγμα τον Τζέρεμι Κόρμπιν στην Μ. Βρετανία, ότι «μπορείς να έχεις ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό και ταυτόχρονα αριστερό».

Κάλεσε σε περισσότερη συλλογικότητα, αλληλεγγύη και συντροφικότητ�� και περισσότερη διάθεση για προσφορά και «ίσως και λιγότερες φιλοδοξίες. Δεν βλάπτει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση ΑΝΑΙΡΕΙ τον εαυτό της και οδηγεί σε ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ 2.000 εργαζόμενους!

ΒΙΝΤΕΟ star.gr-Ο Τσίπρας στα ορεινά του σταδίου τα "λέει" χαλαρά με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ" μετά την απόσυρση της τροπολογίας-Οι απειλές Παππά για ΦΥΛΑΚΙΣΗ σκόνταψαν στον Βούτση

ΑΔΕΙΑΖΕΙ την κυβέρνηση ο Χρυσόγονος: Να περιμένει μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ!

Άρον άρον μάζεψαν την τροπολογία για το μαύρο στα κανάλια-Καταλυτική παρέμβαση Βούτση