​Μία διαρροή, η οποία κυκλοφόρησε μετά το πέρας της 2ης μέρας του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς σύμφωνα με αυτήν, η κίνηση των «53» εξετάζει το ενδεχόμενο να κατεβάσει υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέλη της κίνησης φέρονται να έθεσαν θέμα να υπάρξει αντίπαλη υποψη��ιότητα για λόγους διεύρυνσης και διατήρησης των δυνάμεων του αριστερού χώρου. Εκτιμάται όμως ότι αυτές οι διεργασίες γίνονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τις θέσεις στην Κεντρική Επιτροπή και όχι ως κίνηση αμφισβήτησης του Α��έξη Τσίπρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό από τις ομιλίες των «συντρόφων» στο Συνέδριο, η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική από κάποια στελέχη ήταν ευδιάκριτη.

Ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε μεταξύ άλλων πως «αυτό που μας δεσμεύει για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι όσα είπαμε τον Σεπτέμβριο (σ.σ. του 2015) στον λαό. Δεν ήταν η παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ σε αυτά που μας έδωσε εντολή να κάνουμε ο ελληνικός λαός», ενώ δεν δίστασε να πει: «κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει».

Παράλληλα, δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Κατερίνα Κνήτου από την Πρωτοβουλία των «53+», η οποία επισήμανε « Δεν ήλθαμε ως διαχειριστές της απελπισίας!», και εξαπέλυσε πυρά για τον τρόπο λήψης αποφάσεων και την πολιτική της κυβέρνησης.

Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, διέψευσε τη «διαρροή», μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ.

«Δεν αμφισβητείται ο Πρωθυπουργός από κανέναν ή από καμία πλευρά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βίτσας, ενώ ερωτηθείς για την υποψηφιότητα κι άλλου προέδρου, απάντησε: «Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα».