Με ασυνήθιστα υψηλούς τόνους μίλησε για τις αποκρατικοποιήσεις και το χρέος ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης στο δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να φύγει το 17% της ΔΕΗ. Μία συρρικνωμένη ΔΕΗ θα είχε ασκήσει κοινωνική πολιτική σ’ αυτές τις συνθήκες; Δεν είναι μάχες οπισθοφυλακών αυτές, είναι μάχες βαθιά πολιτικές», είπε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε για το θέμα του χρέους; «Η συζήτηση γίνεται με αντιφατικό τρόπο. Αν η απόφαση συνοδευτεί από νέο μνημόνιο πρέπει να απαντηθεί πού πάμε».

«Αν δεν απαντηθούν όλα αυτά, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Είναι ένα πρόγραμμα ξένο με εμάς, ακραίο νεοφιλελεύθερο, δεν το υιοθετούμε» κατέληξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος επέλεξε να συνταχθεί με την αντιμνημονιακή ρητορική πολλών εκ των συνέδρων.

«Δεν προχωράει έτσι το… μαγαζί» είπε σε άλλο σημείο.

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους δανειστές λέγοντας ότι «Το μνημόνιο δεν είναι δικό μας αλλά το σύνθημά μας πρέπει να είναι: κάθε εμπόδιο για καλό. Όλοι μαζί συμφωνήσαμε και όλοι μαζί θα εφαρμόσουμε, μαζί τα κάναμε».