Διεύρυνση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr, που έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έχουν διαφορά 6,4%. Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φαίνεται να διευρύνεται, αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Δηλαδή η διαφορά ήταν στο 5,8%.

1.jpg2.jpg

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6%, ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επί των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επί των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επί των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επί των έγκυρων).

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Οι πολίτες από τις απαντήσεις που δίνουν, δείχνουν ότι παρακολούθησαν μεν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο μονομάχους.

3.jpg

Στο ερώτημα, “Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή” κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55% και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.

Στο ερώτημα, "αν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών", οι απαντήσεις ήταν:

4.jpg

ΟΧΙ: 67%

ΝΑΙ: 21%

ΔΕ/ΔΑ: 12%

Στο ερώτημα "αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens", οι απαντήσεις ήταν:

5.jpg

ΟΧΙ: 67%

ΝΑΙ: 18%
ΔΞ/ΔΑ: 15%

Τέλος, στο ερώτημα "ποιο κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή", πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.