​Έντονη αίσθηση προκάλεσε ένας ισχυρισμός που περιλαμβάνεται σε βιβλίο για τον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να εκμυστηρεύθηκε συγκεκριμένα σε δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde και συγγραφείς, τους Davet και Llomme, ότι ο Πούτιν του αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι στο βιβλίο τους «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», που κυκλοφόρησε στη Γαλλία σήμερα.
ΝΔ και Ποτάμι αντέδρασαν χθες, στην είδηση που κυκλοφόρησε με σχετικές ανακοινώσεις.
ΝΔ: «Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με όσα φέρεται να έχει πει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ, ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία», όπως αναγράφεται σε βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία για τον Φρανσουά Ολάντ.
«Όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο», πρόσθεσε η Πειραιώς.
Το Ποτάμι: «Λέει ψέματα λοιπόν και ο Ολάντ και ο Πούτιν. Και ο μόνος που λέει αλήθεια είναι ο κ. Τσίπρας. Δεν ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές στη Ρωσία. Ο Πούτιν το φαντάστηκε και ο Ολάντ παραπλανήθηκε. Τίποτα δεν συνέβη σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου.
Το παιχνίδι με τη δραχμή ήταν κάτι που είχε αποκαλύψει το Ποτάμι. Και αυτός είναι ο λόγος που πιέζαμε για να γίνει μία συμφωνία πριν κατρακυλήσουμε εκτός Ευρώπης. Τώρα ήρθε ή ώρα να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας για τα όσα επ��κίνδυνα έγιναν και χρέωσαν τη χώρα αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια».
Σημειώνεται ότι χθες το Μαξίμου διέψευσε κατηγορηματικά τον εν λόγω ισχυρισμό που καταγράφεται στο βιβλίο για τη ζωή του Ολάντ, ενώ σήμερα και πηγές του Κρεμλίνου διέψευσαν επίσης τις συνομιλίες για τύπωμα δραχμής στη Ρωσία.