Συνεχίζονται τα «ανοίγματα» της κυβέρνησης στους δικαστές. Αυτή τη φορά, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των θέσεων των δικαστικών λειτουργών της ποινικής και της διοικητικής Δικαιοσύνης κατά 30 θέσεις.

Οι υπουργοί επικαλούνται την μεγάλη αύξηση του αριθμού των υποθέσεων που εκδικάζονται στα δικαστήρια και ειδικά για την διοικητική δικαιοσύνη την επιβάρυνσή της από την μεγάλη αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι:

-Για την Ποινική Δικαιοσύνη, από 1/12/2016, αυξάνονται κατά δύο οι αντιεισαγγελείς Αρείου Πάγου, κατά τρεις οι εισαγγελείς Εφετών, κατά δύο οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, ενώ από 1/1/2017 κατά πέντε οι αντιεισαγγελείς πρωτοδικών-παρέδρων της Εισαγγελίας.

-Για την Διοικητική Δικαιοσύνη, από 1/1/2017 αυξάνονται κατά 8 οι πάρεδροι πρωτοδικών και από 16/9/2017 κατά δύο οι πρόεδροι εφετών και κατά 8 των εφετών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.pdfΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.pdf