«Είναι ένα σίριαλ, το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, απαντώντας στη φημολογία που τον θέλει να αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για το χρέος.
Για τη διαγραφή χρέους από το ΔΝΤ και το εάν μια τέτοια συμφωνία θα φέρει νέο βαρύ μνημόνιο, είπε, μιλώντας στον Βήμα 99,5: «Δωρεάν διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω διαγραφή χρέους, η οποία έγινε χωρίς να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις μελλοντικές».
Ο ίδιος εξήγησε: «Εάν τώρα υπάρχει ένας στόχος να διαγραφεί χρέος, αμφιβάλλω αν μπορεί η χώρα μας να το πετύχει βελούδινα, δηλαδή χωρίς νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες και νέους όρους» και πρόσθεσε:
«Θα πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της χώρας, διαφορετικά εάν έχουμε μείνει σε μία στασιμότητα, εάν συνεχώς φωνάζουμε ότι δεν βγαίνει το ένα, δεν βγαίνει το άλλο, βυθιζόμαστε σε ύφεση, τότε και πάλι μπορεί να γίνει απομείωση χρέους, αλλά τότε θα γίνει με βαρείς όρους».
Και κατέληξε: «Το ΔΝΤ είναι ένας σπουδαίος οργανισμός και η συμμετοχή του είναι πολύτιμη. Όταν όμως εφαρμόζει πολιτικές το ΔΝΤ, επιτρέψτε μου να πω, ότι τις περισσότερες φορές είναι δυσβάσταχτες πολιτικές αυτές και αρκετ�� συχνά είναι και αποτυχημένες».