​Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου και τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για την τραγωδία της Αίγινας.

Ο κ. Κεδίκογλου ρώτησε τον κ. Δρίτσα γιατί μετά το δυστύχημα πήγε στην Αίγινα και πρώτα στο Λιμεναρχείο ενώ αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη της Realnews σχετικά με τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA.

«Εγώ θέλω να μάθω γιατί για πρώτη φορά το λιμενικό δεν έκανε σωστά τη δουλειά του» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

«Καλλιεργείτε διαρκώς ψευδείς εντυπώσεις. Πήγα στην Αίγινα γιατί αυτό έπρεπε να κάνω. Τελεία. Αυτό έπρεπε να κάνει κάθε υπουργός» απάντησε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε: «Η μόνη εντολή που έδωσα ήταν όλες οι πτυχές να διερευνηθούν».

Ο κ. Κεδίκογλου ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός πήγε στην Αίγινα με ελικόπτερο μαζί με την σύ��υγό του και επέμεινε ότι υπάρχουν «παραλείψεις στην προανάκριση» του Λιμενικού και ότι επι��ειρήθηκε «να μετατραπεί ένα βαρύ κακούργημα σε πλημμέλημα».

«Μήπως κάποιοι επιδιώκουν να αθωώσουν κάποιους; Απορώ με αυτόν τον ορυμαγδό» απάντησε ο Θ. Δρίτσας. «Το ποιος προσπαθεί να αθωώσει φαίνεται. Πού ακούστηκε να κάνετε δηλώσεις για τις ικανότητες του χειριστή του σκάφους;», είπε ο κ. Κεδίκογλου με τον κ.Δρίτσα να φωνάζει για «τυμβωρυχία» και για «διαρκή καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων».