​Την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων η πρόταση για τη συγκρότηση ΕΣΡ, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, με τον ίδιο να τονίζει πως έχουν γίνει συνεννοήσεις με «όποιον έπρεπε».

Χωρίς να αναφερθεί σε προτεινόμενα πρόσωπα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόταση για το ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων, την προσεχή Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα γίνει συζήτηση επ΄αυτής και λήψη απόφασης.
Ενδεχομένως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα ονόματα, γιατί δεν είναι γνωστό εάν ενδιαφέρονται ακόμη όσοι είχαν προταθεί. Αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ.
«Καθώς κλείνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κύκλος για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, και θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς το ΕΣΡ να ασκήσει τον ελεγκτικό και ρυθμιστικό του ρόλο για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν και τα άλλα κανάλια, τους περιφερειακούς, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και επειδή υπάρχει πλήθος θεμάτων που πρέπει να ελεγχθούν» είπε χαρακτηριστικά.
«Ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι πρέπει με ταχείς ρυθμούς να ασκηθεί ο ελεγκτικός και ρυθμιστικός ρόλος του ΕΣΡ στη διαδικασία που θα βάλουν μπροστά τα κανάλια και κυρίως να ξεκινήσει η διαδικασία για τους περιφερειακούς σταθ��ούς και τα ραδιόφωνα.
Στόχος να λειτουργήσει στα πρότυπα του αντίστοιχου γαλλικού συμβουλίου. «Ανεξάρτητες αρχές δεν γίνονται με ψέματα» επισήμανε.
«Η ΝΔ θα δείξει διάθεση συζήτησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μόνον εφόσον η κυβέρνηση αποσύρει τον νόμο Παππά» ανέφεραν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.