«Η Ελλάδα δε θα γίνει χώρα της Λατινικής Αμερικής» αναφέρει ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης και ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης για τις εξελίξεις σχετικά με τη Δικαιοσύνη, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την επιστροφή φόρων αναδρομικά στους δικαστές.


Ο κ. Θεοχάρης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:


«Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και τα συμπεράσματα είναι αμείλικτα. Παραθέτουμε τα γεγονότα:


-Ο Πρωθυπουργός της χώρας συναντάται με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και υπόσχεται μισθολογικές αυξήσεις.


-Ο Πρωθυπουργός της χώρας συζητάει με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων για αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των Δικαστικών Λειτουργών, κάτι που συνιστά προφανή παραβίαση του Συντάγματος.


-Ο Πρόεδρος του ΣτΕ δε μπορεί να δικάσει αν δεν «αφουγκραστεί» την κοινωνία.


-Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων βγάζει απόφαση καταβολής αναδρομικών στους δικαστές. Παρεμπιπτόντω�� έχει προβλέψει πιστώσεις; Φανταζόμαστε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τους λοιπούς συνταξιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά.


-Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι σχέσεις κόμματος - κράτους - κυβέρνησης. Θα συζητήσουν δηλαδή επίσημα στο συνέδριό τους την άλωση του κράτους από το κόμμα.


Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Δικαιοσύνη πάσχει. Οι θεσμοί πάσχουν. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οδηγεί τη χώρα σταθερά και με σχέδ��ο σε σειρά εκτροπών, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης, των θεσμών και του κράτους.


Κύριε Πρωθυπουργέ, όσο και αν προσπαθήσετε η Ελλάδα δε θα γίνει χώρα της Λατινικής Αμερικής».