Τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην παράταση της θητείας των ανώτατων δικαστικών λειτουργών και ότι το ζήτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, σχολίασε το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Τελικά φαίνεται ότι η επιχειρούμενη συναλλαγ�� της κυβέρνησης με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, εκτός από οικονομικά, προέβλεπε κι άλλου είδους ανταλλάγματα. Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και η παράταση του ηλικιακού ορίου παραμονής στην υπηρεσία ανώτατων λειτουργών μετά το 67ο έτος της ηλικίας, παρότι υπάρχει ρητή συνταγματική πρόβλεψη (άρθρο 88, παρ.5) για υποχρεωτική αποχώρηση μετά τη συμπλήρωσή του» επισημαίνει το Ποτάμι.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Είναι τυχαία η συζήτηση, όταν η κυρία Θάνου πρέπει να αποχωρήσει σε κάποιους μήνες; Αλλά για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αν επιχειρήσουν να περάσουν νομοθετική διάταξη, θα πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα. Κι όσο αδίστακτοι και αν είναι πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα περάσει».