Για τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την οποία δόθηκε λύση στον «Ιερό Πόλεμο» που είχε ανοίξει με την Εκκλησία η κυβέρνηση, μίλησε ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως μια σύγκρουση την Πολιτείας με την Εκκλησία θα ήταν καταστροφική και υπογράμμισε πως είπε ξεκάθαρα πως αν η κυβέρνηση επέμενε κι έλεγε ότι «αγνοούμε την Εκκλησία» και αν ά��λαζαν τα πάντα στα θρησκευτικά με την έννοια της αποπομπής της Ορθοδοξίας, θα έριχνε την κυβέρνηση.

«Δεν θα στήριζα την Κυβέρνηση και αυτό το είπα ευθέως μπροστά στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος εξήγησε ότι για τους ΑΝΕΛ το θέμα της σύνδεσης της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό είναι κάτι «που βρίσκεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε ένα ευρώ τα ειδικά μισθολόγια» και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς σαν Υπουργείο Άμυνας τους πόρους τους έχουμε βρει, αρκεί να βρεθούν οι πόροι και από τα άλλα υπουργεία».

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί αν είχε καταπολεμηθεί η διαφθορά και σημείωσε πως «είμαστε για πρώτη φορά στη διαδικασία να αρχίσουμε να εισπράττουμε από ζημιές που προξένησαν υποθέσεις δωροδοκίας».

Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια τονίζοντας πως «επεξεργαζόμαστε με τον κ. Σταθάκη και το υπουργείο Οικονομικών τρόπους για να φέρουμε μία τροπολογία και να μη γίνονται κατασχέσεις από την εφορία».