Εκτός Συνεδρίου θα μείνουν αρκετοί υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στις ψηφοφορίες των τοπικών οργανώσεων για την εκλογή συνέδρων τα μέλη εκφράζουν την απογοήτευσή τους προς την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα στον Πειραιά όπου ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας βγήκε έκτος με μόνο 12 ψήφους, ενώ δύο ��ουλευτές Πειραιά, η Ελένη Σταματάκη και ο Κώστας Δουζίνας, έμειναν εκτός με μόλις έξι και τρεις ψήφους αντίστοιχα!

Παράλληλα, εκτός έμεινε και ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, τον οποίο ο πρωθυπουργός όρισε επικεφαλής στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με μόλις οκτώ ψήφους.

Την ίδια ώρα, εκτός Συνεδρίου έμεινε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος έλαβε μόλις δύο ψήφους από την τοπική οργάνωση Ιωαννίνων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αρκετοί (όπως πχ. ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης) δεν έβαλαν υποψηφιότητα υπό τον «φόβο» της μη εκλογής, ενώ ακόμη και πρωτοκλασάτοι υπουργοί όπως ο υπουργός Εσωτερικών Παπαναγιώτης Κ��υρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εξελέγησαν στο όριο.