​Την τακτική των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας στηλίτευσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, με αφορμή τη δέσμευση περιοχών κίνησης για τα υποβρύχιά της.

«Η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές κίνησης πέραν των δικαιωμάτων της. Η Ελλάδα δεν δέχεται τέτοιου είδους δεσμεύσεις, έχει κάνει με διπλωματικό τρόπο παραστάσεις και διαμαρτυρίες σε διεθνείς οργανισμούς και τα αποτελέσματα φαίνονται και θα φανούν σύντομα», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως η γειτονική χώρα βρίσκεται σε αστάθεια λόγω του πραξικοπήματος του προηγούμενου καλοκαιριού και γι’ αυτό οι κινήσ��ις της είναι απρόβλεπτες.

Σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «θα πρέπει να σταματήσουν οι πολεμικές κραυγές», ενώ εξέφρασε την απορία του πώς γίνεται να ασκούν κριτική κόμματα όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν πώς λύνονται τα ζητήματα αυτά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό επανέλαβε ότι δεν έχει έλθει στην Ελλάδα η βοήθεια που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εξετάσεις των αιτήσεων ασύλου.

Τέλος είπε πως θα μετακινηθούν προς την ηπειρωτική χώρα, παιδιά και ευάλωτες ομάδες που δεν θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.