​Ψεύτη και ανίκανο πρωθυπουργό χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του: «Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα της παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν όταν υπάρχει μια αναξιόπιστη κυβέρνηση».

«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος Πρωθυπουργός», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας «Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει «σκάνδαλο Siemens», καλώντας την κυβέρνηση «αν δεν της αρέσει ο συμβιβασμός που έχει επιτευχθεί, να τον καταργήσει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανείς δεν του χάρισε τηλεφωνικό κέντρο.

Είπε επίσης ότι εκείνος εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ. με την ψήφο 400.000 πολιτών, ενώ όταν ο Πρωθυπουργός τον διέκοψε, του απάντησε «τον ενικό να τον χρησιμοποιείτε στους υπουργούς σας, όχι ψευτομαγκιές σε εμένα».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Δεν είπατε τίποτα για το Eurogroup που δεν εκταμίευσε ολόκληρη την δόση και έχει το θράσος ο υπουργός Οικονομικών, που δεν θα ήθελα να τον χαρακτηρίσω πως δεν είχαμε ανάγκη όλα τα χρήματα».

«Αναφερθήκατε στον Κήρυκα Χανίων. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τολμάτε να μιλάτε για θαλασσοδάνεια. Δεν ντρέπεστε λίγο; Είστε ή δεν είστε κε Τσίπρα το αγαπημένο παιδί του Κουρή και του αυριανισμού; Δε μας είπατε κ. Τσίπρα ποιο κανάλι φιλοξενούσε τον Λαζόπουλο; Και να σας πω και άλλο ένα όνομα κ. Τσίπρα. Ένα εφοπλιστή - καναλάρχη κ. Καραγιώργη τον γνωρίζετε; Ονόματα θέλετε; Σας ανέφερα. Τώρα περιμένω τις απαντήσεις σας. Και μέχρι τότε οι κατηγορίες για στήσιμο νέας διαπλοκής θα σας βαραίνουν», τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης.

Τέλος τόνισε «Όταν εγώ πήρα τρία πτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια, εσείς κάνατε 10 χρόνια να βγάλετε το Μετσόβειο. Μιας και αναφερθήκατε, προκηρύξτε και πάλι εκλογές να δούμε και να μετρηθούμε. Σας αφήσω στη μοναξιά σας να αποδείξετε ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο διαπλεκόμενος».