Σκληρή επ��θεση εφ΄όλης της ύλης των κυβερνητικών πεπραγμένων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την διαπλοκή και τη διαφθορά.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εκνευρισμό και αλαζονεία του κ. Τσίπρα στο πλαίσιο “μιας κακοπαιγμένης θεατρικής παράστασης”.

"Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν", ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης".

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι προχώρησε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο, με «στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου» .

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα είπε : "Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος".

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: "Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ε��ωτήματα: Πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;"

Βολές κατά της Παππά-Σπίρτζη για τις τηλεοπτικές άδειες

Για το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε:

"Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο".

Ο κ. Μητσοτάκ��ς άσκησε κριτική στις "παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα", τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

"Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα;".

"Ντροπή σας κ. Τσίπρα"!

«Ντροπή σας!» συμπλήρωσε, επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας για το ότι προσπάθησε να εμφανίσει σαν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και όχι των αποκαλύψεων ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, την απόσυρση Καλογρίτσα από τις τηλεοπτικές άδειες. "Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας" τόνισε για το ίδιο ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε μία ακόμη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο», ενώ συμπλήρωσε ότι «κινδυνεύει από αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος αλλά το παραβιάζουν σε κάθε ευκαιρία».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όσοι σας άκουσαν σήμερα κ. Τσίπρα κατέληξαν σε ένα αβίαστο συμπέρασμα : Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε πρωθυπουργός της. Υπονομεύετε τις δημοκρατικές κατακτήσεις ενός λαού που έδωσε αγώνες για να γίνει η Ελλάδα ένα κράτος Δικαίου».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να γίνει η Ελλάδα «Βενεζουέλα της Ευρώπης», ενώ επέκρινε και τον πρόεδρο του ΣτΕ για την αναβολή της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες. «Σε καμία ευνομούμενη Πολιτεία δεν ματαιώνεται η λειτουργία του Δικαστηρίου. Ούτε επί χούντας δεν έγιναν αυτά. Καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάσουν τον σφυγμό της κοινωνίας αλλά να εφαρμόσουν τον νόμο» τόνισε.

Κριτική και για τους πλειστηριασμούς

Κριτική άσκησε και για άλλα ζητήματα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση που φώναζε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη τώρα διευκολύνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη στο Δημόσιο. Που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και τον αύξησε, που διαδήλωνε με δάκρυα κατά των ιδιωτικοποήσεων και ψηφίζει την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 999 χρόνια...».

Καταλήγοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές:

«Προκηρύξτε εκλογές λοιπόν κ. Τσίπρα, ελάτε αν τολμάτε! Δώστε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να εκφραστεί και να δώσει τέλος στον σημερινό κατήφορο. Η πολιτική και κοινωνική ανόρθωση της χώρας περνάει μέσα από την εκλογική, κοινωνική και ηθική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ στη Βουλή! Τσίπρας: Ζούμε το τρίτο μιντιακό πραξικόπημα – Δεν θα υποχωρήσω

ΣΚΛΗΡΗ προσωπική ΕΠΙΘΕΣΗ Τσίπρα σε Μητσοτάκη:Αν είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε…Siemens