«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Αλλά αυτό δεν σας το επιτρέψουμε κύριε Μητσοτάκη. Σή��ερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες αλλά κυρίως για τα πεπραγμένα σας. Δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου» τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι από την πρώτη στιγμή που εξελέγη στην προεδρία της ΝΔ συμμάχησε με το παλαιό σύστημα διαπλοκής, «το οποίο μαζί με τις κυβερνήσεις σας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή στην χώρα».

«Ζούμε το τρίτο μεταμοντέρνο μιντιακό πραξικόπημα»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ζήτησε εκλογές μόλις 5 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, «αδιαφορώντας για την οικονομία και την κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση αλλά και τις κρίσιμες διαβουλεύσεις για το χρέος». Παράλληλα, είπε ότι η ΝΔ ταυτίζεται απόλυτα με το μιντιακό κατεστημένο και εξαπολύει «λυσσώδη επίθεση κατά της προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας».

Μίλησε, μάλιστα, για ένα «μεταμοντέρνο μιντιακό πραξικόπημα» με όπλα τη συκοφαντία και την προπαγάνδα, το οποίο –όπως είπε- «είναι στην τρίτη φάση του».

«Η διαπλοκή προσπαθεί να τυλίξει τη χώρα στο σκοτάδι με την τακτική ότι το ψεύδος που συνεχώς επαναλαμβάνεται στο τέλος αποκτά διαστάσεις αλήθειας. Έχει πολλά να κρύψει και να συγκαλύψει, γι’ αυτό θέλει το μιντιακό κατεστημένο να ρίξει την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σκληρή επίθεση για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως σβήνουν όλες οι ελπίδες της ΝΔ για κατάρρευση της οικονομίας καθώς «έχουμε περάσει όχι απλά σε φάση σταθεροποίησης αλλά και ανάκαμψης».

«Μας κατηγορείτε για το τρίτο δάνειο που πήραμε. Αναγκαστήκαμε να το πάρουμε για να πληρώσουμε τα σπασμένα των δικών σας κυβερνήσεων. Μας κατηγορήσατε ότι φέραμε ύφεση στην οικονομία με τη διαπραγμάτευση, εσείς που έχετε την ευθύνη για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25% μέσα σε 5 χρόνια. Μας λέγατε και για τον κόφτη και το πλεόνασμα που πετύχαμε πως είναι μεγαλύτερο από τον στόχο» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «πάει λοιπόν και το όνειρό σας για την κατάρρευση των εσόδων»

«Θα μείνετε για πολύ καιρό μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα»

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε τη σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «οι καναλάρχες και ο�� εκδότες είναι η τελευταία σας ελπίδα».

«Κάθε πρόβλεψή σας έχει πέσει έξω και δεν αντέχετε να είστε μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας. Αλλά πρέπει να το χωνέψετε, θα μείνετε για πολλά ακόμη χρόνια μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα» είπε και πρόσθεσε: «Να ξέρετε όμως ότι δεν περνάει η επιχείρηση εκφοβισμού, δεν σας έμαθε χθες ο ελληνικός λαός».

«Τώρα σας έπιασε ο πόνος για το Σύνταγμα;»

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβέρνησης για την –όπως είπε- ασυδοσία 27 ετών στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, λέγοντας: «Όλοι σήμερα κόπτεστε για τη συνταγματική τάξη. Επί 27 χρόνια που είχατε μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο δεν σας ενδιέφερε».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπονόμευσε από την πρώτη στιγμή τον διαγωνισμό για τις άδειες, λέγοντας πως «για πρώτη φορά καλούνται οι ιδιοκτήτες των μέσω ενημέρωσης να πληρώσουν αυτά που οφείλουν».

«Η διαφορά μας είναι πως στους ίδιους ανθρώπους εσείς χαρίζετε δάνεια και συχνότητες ενώ εμείς τους περνάμε από το ταμείο προς όφελος του ελληνικού δημοσίου με έναν διαγωνισμό απολύτως διαφανή και αποτελεσματικό για τα δημόσια ταμεία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για Καλογρίτσα: «Δεν έδενε το γλυκό και ανακαλύψατε τον Συριζαίο καναλάρχη»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «έχει απειλήσει υπουργούς με ειδικά δικαστήρια, έχει κάνει μπούλινγκ σε δικαστές και έχει απειλήσει υπαλλήλους με διώξεις».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός «δεν έδενε το γλυκό και έτσι ανακαλύψατε τον Συριζαίο καναλάρχη. Ποια ήταν η χάρη που του κάναμε; Είχε την ίδια αντιμετώπιση που είχαν το Μέγκα, το Ε και το κανάλι του Καρατζαφέρη και έφυγε στο επόμενο δευτερόλεπτο».

«Χάρηκα που κλείστηκαν 3 μέρες στα καμαράκια για τον διαγωνισμό –Τώρα το νταβατζιλίκι τελείωσε πραγματικά»

«Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο ρωτήστε τον συμβουλό σας τον κ. Θεοδωρικάκο που είναι συνεταίροι τόσα χρόνια» είπε με αιχμές ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε πολύ ευτυχής που «διαπίστωσαν οι Έλληνες πολίτες ότι αυτοί που φάνταζαν ανίκητοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά απλοί επιχειρηματίες που πρέπει να τηρούν το νόμο όπως όλοι οι άλλοι».

Όπως υπογράμμισε, «αυτό που χάρηκα είναι ότι αυτοί οι ογκόλιθοι κλείστηκαν επί 3 μερόνυχτα στα καμαράκια και δεν βγήκαν γιατί έπρεπε να τηρηθεί ο νόμος. Τώρα το νταβατζιλίκι τελείωσε πραγματικά».

Παράλληλα, δήλωσε ενθουσιασμένος από τα όσα προκύπτουν από την εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά «και ποιοι σκελετοί δεν έχουν αποκαλυφθεί».

«Νομίζετε πως θα φοβηθώ; Όσο κι αν ψάξετε, δεν θα βρείτε θαλασσοδάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν φοβάμαι κανέναν και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν» είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε πως «όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε εξοπλιστικά θα βρείτε, ούτε μίζες, ούτε θαλασσοδάνεια».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην Τράπεζα Αττικής είπε πως η ΝΔ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη: «Όποιο θαλασσοδάνειο δόθηκε στους δικούς σας φίλους και στα δικά σας κόμματα. Αν θέλετε να μιλήσουμε για την Αττικής το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από την Αττικής που δεν εξυπηρετούνται. Ποιός ήταν διευθύνων σύμβουλος; Ο κ. Γκίκας Μάναλης ήταν δεξί χέρι του κ. Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας, στη συνέχεια επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια που έχουν πάρει ρωτώντας ευθέως τα δύο κόμματα: «Τι τα κάνατε τα λεφτά; Τα φάγατε; Που πήγαν;». Παράλληλα, επιτέθηκε για μία ακόμη φορά προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ωραίες οι φωτογραφίες στο νέο σας κτίριο στο Μοσχάτο αλλά αυτή είναι η τάξη που βάζετε; Τα δάνεια θα αρχίσετε να τα πληρώνετε;».

«Χρεοκοπήσατε την χώρα και τώρα θέλετε να βγείτε και από πάνω»

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια έκανε λόγο για σκάνδαλο λέγοντας πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου απάλλαξε από κάθε ευθύνη όλους όσοι από τις τράπεζες έδιναν δάνεια στα κόμματα.

«Και μιλάτε εσείς για διαπλοκή και παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Χρεοκοπήσατε την χώρα και τώρα θέλετε να βγείτε και από πάνω» τόνισε.

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε προσωπικά στη Φώφη Γεννηματά διερωτώμενος «που πήγαν τα 15 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν μετά από έλεγχο των ορκωτών λογιστών στο κόμμα σας;». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε αστειευόμενος: «Μπορεί να ξεχάσω κανένα 5ευρο ή 10ευρό σε κανένα σακάκι. Αλλά το 50ευρο το ψάχνω. Εσείς 15 εκατομμύρια, δεν τα πήρατε χαμπάρι;».

Για δικαστές: Όλοι γνωρίζουν ποιοι σήκωναν τα τηλέφωνα για να κάνουν παρεμβάσεις

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

«Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, κατηγορείτε εμάς για παρεμβάσεις. Όλοι γνωρίζουν ποιοι σήκωναν τα τηλέφωνα για να κάνουν παρεμβάσεις. Κανένας δικαστής δεν θα νιώσει πάνω από το κεφάλι του τη δαμόκλεια σπάθη της εκτελεστικής εξουσίας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «κάθε έντιμος δικαστής που θα κάνει το πατριωτικό του καθήκον θα μας έχει δίπλα του».

Βολές και για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Ο κ. Τσίπ��ας στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας πως «εξασφάλισαν το ακαταδίωκτο με τη βοήθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου» αλλά οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν τις λίστες της φοροδιαφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΚΛΗΡΗ προσωπική ΕΠΙΘΕΣΗ Τσίπρα σε Μητσοτάκη:Αν είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε…Siemens

Μαινόμενος ο Μητσοτάκης:Ντροπή σας κ.Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες και τον Καλογρίτσα