​Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς σε εκδήλωση στο Βόλο ενόψει και του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα είχαμε… «αεροπειρατεία στην Ελλάδα».

«Κληρονομήσαμε μια κατάσταση ενός πλέγματος εξουσίας, που ήταν η καρδιά του συστήματος. Επρόκειτο για το μιντιακό σύστημα εξουσία που ήλεγχε την πολιτική, τις τράπεζες τη Δικαοσύνη», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση εναντίον της ΝΔ, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να ζήσουν με τις τύψεις τους διότι πολιτεύονται σαν να εκφράζουν και να εκπροσωπούν τους αποτυχόντες στο διαγωνισμό για τις άδειες» και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ θέλει την θλίψη των καναλαρχών και τη μεταφέρει στον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό τους χαρίζουμε τις δημοσκοπήσεις, κι εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «έχουμε ιστορικό χρέος να οικοδομήσουμε το μεγάλο, το μαζικό, το αριστερό κόμμα, που θα ηγείται της διακυβέρνησης της χώρας», ενώ ζήτησε «να ανοίξουν οι πόρτες του κόμματος και να μπουν νέα μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να ανοιχτεί το κόμμα προς τους φορείς, δηλαδή, τα Επιμελητήρια, τους συλλόγους, τα συνδικάτα και να αναπτυχθεί δίαυλος επικοινωνίας, διότι ο τόπος χρειάζεται ένα ανοιχτό κόμμα που θα κυβερνήσει την Ελλάδα για πολλά χρόνια».

Όσον αφορά τέλος στους στόχους του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν συζητάμε για το πως θα σπάσουμε τον δικομματισμό, αλλά στο πως θα βελτιώσουμε τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση και παράλληλα πως θα αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρία και την πολιτική του, την κάνει πράξη».