Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, για την Επιτροπή την οποία συνέστησε για την αναθεώρηση του Συντάγματος (με την συμ��ετοχή μεταξύ άλλων του… ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη!) εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρεάς Λοβέρδος στη Βουλή, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο.

«Θέλω να αντιπαραβάλλω αυτό που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής που έκαναν συνταγματική αναθεώρηση μέσα από την Κοινοβουλευτική οδό, με αυτό που κάνει ο νυν πρωθυπουργός, που συστήνει επιτροπή για να κάνει διάλογο για το Σύνταγμα. Αυτό θυμίζει Δικτατορία. Το έκανε ο Γιώργος Παπαδόπουλος!».

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε «εγώ έχω πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει δημοκρατικό κόμμα» και κατέληξε ειρωνικά: «Τι τους λείπει να βρουν έναν μακαρίτη σαν τον Γιώργο Οικονομίδη για να τραγουδήσει στο Σύνταγμα;».

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε από την πλευρά του ότι «είναι θέμα πολιτικής επιλογής» και ότι γα την κυβέρνηση αυτό πρέπει να γίνει. «Όλος ο λαός πρέπει να κινητοποιηθεί και αυτό δεν υποκαθιστά την κοινοβουλευτική διαδικασία». Παρατήρηση για το ζήτημα έκανε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επισήμανε ότι «ο κ. Λοβέρδος εννοούσε ότι αυτή η διαδικασία είναι καθαρά υπόθεση του Κοινοβουλίου».