Ανοικτό το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες από τον Νίκο Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, προφανώς όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και αποκτήσει την πλειοψηφία, άφησε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Επικρα��είας ως «το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή μίας παραπαίουσας κυβέρνησης».
«Αποδείχτηκε ότι φοβούνται την διαφάνεια φοβούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου κύριος Παππάς δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά ούτε σε ένα ερώτημα» είπε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός «εκφυλίζει κάθε μέρα και περισσότερο τους θεσμούς και τις λειτουργίες του κράτους» αλλά «οι μάσκες έπεσαν».
Η δήλωση του κ. Βορίδη:
«Από την σημερινή ακρόαση της επιτροπής θεσμών αποδείχτηκε ότι ο κύριος Παππάς είναι το πρόσωπο που συμβολίζει την διαπλοκή κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου μιας παραπαίουσας κυβέρνησης.
Επεκτείνει και θεσμοθετεί την διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα λίγο πριν το τέλος της. Αποδείχτηκε ότι φοβούνται την διαφάνεια φοβούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Η απόρριψη του αιτήματος της ΝΔ να παραστούν οι νέοι καναλάρχες και να γίνει διεξοδικός έλεγχος του πόθεν έσχες τους, αίτημα που στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποδεικνύει το πραγματικό αυταρχικό και σκοτεινό πρόσωπο μιας υπό κατάρρευση κυβέρνησης.
Ο ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου κύριος Παππάς δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά ούτε σε ένα ερώτημα. Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την διαβλητή επιτροπή. Δεν απάντησε στις πολύ σοβαρές καταγγελίες ότι έστελν�� απεσταλμένο σε καναλάρχες για να ελ��γξει τα μέσα ενημέρωσης. Με ψέματα και υπεκφυγές προσπάθησε να κρύψει τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες του.
Η κοινωνία έχει αντιληφθεί το πρωτοφανές στήσιμο της νέας διαπλοκής που υπηρετεί τις ορέξεις της παρέας του κύριου Τσίπρα ο όποιος εκφυλίζει κάθε μέρα και περισσότερο τους θεσμούς και τις λειτουργίες του κράτους.
Οι μάσκες όμως έπεσαν».
Η απάντηση στην ερώτηση για ποινικές ευθύνες: «Αυτά όλα θα εξεταστούν τη χρονική στιγμή που πρέπει. Αλλά προφανώς, όταν ελέγχονται ποινικά οι υπό τον κ. Παππά και ο κ. Παππάς έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις τους, θα έρθει η στιγμή που αυτά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν».
Δείτε ακόμη: