Με το καλημέρα ανέβηκαν υψηλά οι τόνοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου εξετάστηκε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας υπερασπίστηκε την Επιτροπή του διαγωνισμού λέγοντας ότι έκανε με τρόπο άριστο τη δουλειά της, ενώ τόνισε πως θεωρεί ανήθικο το «να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν το περιθώριο της δημόσιας παρουσίας για να απαντήσουν σε συκοφαντίες εναντίον τους».

Ο κ. Παππάς τόνισε πως αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να καμφθούν οι κανόνες του διαγωνισμού, οποιεσδήποτε σχέσεις και αν είχε κάποιος με μέλη της κυβέρνησης.

Τα αίματα άναψαν όταν ο υπουργός Επικρατείας είπε (αναφερόμενος στον κ. Κοντομηνά) πως «είναι λυπηρό να λέει κάτι ένας καναλάρχης και μία ώρα μετά κόμματα να βγάζουν ανακοινώσεις».

Ακολούθησε ο εξής έντονος διάλογος:

Βορίδης (με έντονο ύφος): Είναι αλήθεια ή ψέματα όσα είπε; Απαντήστε!

Παππάς: Κύριε Βορίδη, απαντάω στις ερωτήσεις.

Καββαδία: Κύριε Βορίδη, όταν έρθει η σειρά σας!

Βορίδης: Απαντήστε σε αυτό!

Παππάς: Θα απαντήσω όπως νομίζω. Θα μας εξηγήσει η ΝΔ το πως, όταν βήχει ένας καναλάρχης, παθαίνει πνευμονία.

Αθανασίου: Αυτό που λέτε αποτελεί προσβολή! Κάνετε προσωπικές επιθέσεις.

Παππάς: Είναι λυπηρό…

Αθανασίου: Τότε εσείς έχετε πάθει Αλτσχάιμερ!

Παππάς: Τι εννοείτε γενικεύω; Έκανα πολιτική αποτίμηση της στάσης της ΝΔ, καμία προσωπική αναφορά.

Τι απάντησε για τον περιορισμό των αδειών σε 4

Ο κ. Παππάς στη συνέχεια ρωτήθηκε γιατί υπήρξε κυβερνητικός περιορισμός στον αριθμό των αδειών.

Ο υπουργός Επικρατείας ισχυρίστηκε ότι μειωνόταν συνεχώς ο αριθμός των εργαζομένων στα κανάλια και αυξανόταν το χρέος, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε πολύ αυστηρούς όρους για την απασχόληση θέτοντας μίνιμουμ 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Όσον αφορά τις χιλιάδες απολύσεις που θα φέρει το «μαύρο» σε κανάλια που εκπέμπουν νόμιμα εδώ και χρόνια και πληρώνουν εκατ. ευρώ σε φόρους, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «υποκριτικό ενδιαφέρον» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πρόγραμμα στήριξης απασχόλησης για όσους χάσουν τη δουλειά τους από κανάλια που θα κλείσουν.

Βορίδης: Στείλατε άνθρωπο σας στον Κοντομηνά; - Ένταση με Βενιζέλο: Όχι σε εμένα τέτοιο υφάκι!

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για αυστηρό έλεγχο στα χρήματα όσων συμμετείχαν στον διαγωνισμό και για σειρά προϋποθέσεων που έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά.

Όπως είπε, γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησαν 11 υποψήφιοι και έμειναν στο τέλος 7.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο κ. Παππάς είπε πως η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της ενώ για το θέμα των αδειών και το ΣτΕ, σημείωσε πως έχουν απορριφθεί όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης πήρε το λόγο και ζήτησε από τον κ. Παππά να απαντήσει σε όσα είπε ο κ. Κοντομηνάς στον αέρα του Alpha.

«Θα τοποθετηθείτε επί όσων είπε ο κ. Κοντομηνάς; Στείλατε άνθρωπό σας με σκοπό να χειραγωγήσετε το περιεχόμενο των πολιτικών εκπομπών; Είναι αλήθεια ή ψέματα;» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Κάνετε λάθ��ς αν νομίζετε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει σε τηλεοπτικού τύπου πιέσεις. Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί ή και να κάνει σημεία και τέρατα. Δεν έχουν τεκμηριωθεί τα περί επιρροής μας σε καναλάρχες» απάντησε ο κ. Παππάς.

Εκείνη τη στιγμή σχολίασε κάτι ο κ. Βενιζέλος, με τον κ. Παππά να του απαντά: «Με τη σειρά σας κ. Βενιζέλο». «Όχι το χέρι σε εμένα» έίπε ενοχλημένος ο κ. Βενιζέλος, με τον υπουργό να απαντά: «Γιατί τι είστε εσείς;».

«Όχι σε εμένα αυτό το υφάκι!» πρόσθεσε οργισμένος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ υφάκι;» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τα περί ύφους, με τον κ. Παππά να ανταπαντά: «Σας παρακάλω…! Με διακόπτετε».

Τι απάντησε για Καλογρίτσα

Ο κ. Βορίδης ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Παππά για τον κ. Καλογρίτσα και για το αν έγινε έλεγχος του τρόπου προελεύσεως ή κτίσεως των χρημάτων του.

«Υπήρξε κρίση της Επιτροπής ότι είχε τα χρήματα και λίγες ημέρες μετά δεν τα κατέβαλε» είπε ο κ. Βορίδης, με τον κ. Παππά να απαντά πως έγινε λεπτομερής έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή.

«Ο κ. Καλογρίτσας ήταν το σχέδιο σας εξαρχής. Γι' αυτό μειώσατε τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις. Αλλά είχατε ένα μικρό θεματάκι. Τη χρηματοδότηση από την τράπεζα Αττικής. Τι πόθεν έσχες είχε ο κ. Καλογρίτσας; Εσείς το δέχεστε; Τη δήλωση του αλλουνού με τα 100 στρέμματα;» είπε ο κ. Βορίδης.

«Είναι απολύτως σύννομο να δηλώνονται και περιουσιακά στοιχεία τρίτων, εφόσον αυτοί δηλώνουν ότι του τα διαθέτουν» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας.

«Για ποιο λόγο κ. Παππά; Εσείς αν είχατε να δώσετε 100 εκατ. ευρώ, θα τα δίνατε σε φίλο σας; Θα μπαίνατε εγγύηση για άλλον; Η σχέση σας απασχολεί;» είπε σε πολύ υψηλούς τόνους ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Παππάς αρκέστηκε να απαντήσει χαμογελώντας πως ο ίδιος δεν έχει 100 εκατ. ευρώ και πως «η Επιτροπή έχει κάνει καλά τη δουλειά της».

Επίθεση Βορίδη σε Χριστοδουλοπούλου: Ζορίζεστε; Θέλετε να γλιτώσετε τον υπουργό;

Στο πλαίσιο της έντονης λογομαχίας στην Επιτροπή, ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στην προεδρεύοντα της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία τον διάκοψε σε κάποιες παρεμβάσεις του.

«Τι ρόλο έχετε εσείς εδώ; Ζορίζεται ο κ. υπουργός. Εσείς τι θέλετε; Να τον γλιτώσετε; Σας παρακαλώ!» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, με την κα Χριστοδουλοπούλου να απαντά πως προσπαθεί να συντονίσει τη συζήτηση.

Νέα βέλη σε Χριστοδουλοπούλου: Στα κοκτέιλ Καρανίκα μιλάγατε για τις άδειες;

Όταν ο κ. Βορίδης ρώτησε τον κ. Παππά σχετικά μετην αναβολή της διάσκεψης του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρενέβη η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως η ερώτηση δεν έχει σχέση.

«Έχει σχέση με το διαγωνισμό και τη συνταγματικότητα» απάντησε ο κ.Βορίδης με την κ. Χριστοδουλοπούλου να τονίζει: «Tότε να συζητήσουμε και για τη συνάν��ηση με τους βουλευτές χθες στο Μαξίμου».

«Στα κοκτέιλ Καρανίκα μιλάγατε για τις άδειες;» ειρωνεύτηκε ο Μάκης Βορίδης, ενώ στη συζήτηση μπήκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας: «Τραγούδαγε η Κουντουρά και ο Ζούραρις έπαιζε πιάνο».

«Αυτά που λέτε τα λέτε για εντυπώσεις» είπε η κα Χριστοδουλόπουλου.

Βενιζέλος σε Παππά: Είστε εργολάβος της λάσπης!

Αντιπαράθεση της κας Χριστοδουλοπούλου υπήρξε και με τον κ. Βενιζέλο, όταν του έκανε παρατήρηση ότι είχε βγει εκτός χρόνου.

«Σας παρακαλώ! Δεν έχω βγει καθόλου εκτός χρόνου. Θέλετε να με φιμώσετε;» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Φιμώνεσαι εσύ;» απάντησε γελώντας ο κ. Παππάς ενώ στις παρατηρήσεις της Αννέτας Καββαδία, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Μην βάζετε τα σώματά σας μπροστά για να προστατεύσετε τον κ. Παππά. Ο κ. Παππάς είναι αυτός που μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει κάποιους άλλους».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον υπουργό Επικρατείας «εργολάβο της λάσπης», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σχέση με τον εφοπλιστή Καραγιώργη που συνελήφθη πρόσφατα για τον οποίον κρυφά προοριζόταν να του δοθεί μία πέμπτη άδεια, για να εισπράξει την απάντηση του Νίκου Παππά ότι δεν απαντά σε «ευφάνταστα σενάρια».

Δείτε ακόμη:

Ξεκίνησε η ακρόαση Παππά – «Όχι» της Επιτροπής στο αίτημα για ερωτήσεις από όλα τα μέλη