Με «όχι» στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για υποβολή αιτήσεων από όλα τα μέλη της στον Νίκο Παππά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία καταθέτει ο υπουργός Επικρατείας σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς, σε σύντομη τοποθέτηση πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις, δήλωσε ότι χαίρεται που καταθέτει στην Επιτροπή ενώ τόνισε πως έχει γίνει ένας εξαντλητικός δημόσιος διάλογος για το θέμα του διαγωνισμού για τις άδειες πριν διεξαχθεί.

Ο κ. Παππάς ζήτησε να γίνει διάλογος αποτίμησης του παρελθόντος για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια «με σύμπνοια να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα έσοδα από τον διαγωνισμό, λέγοντας πως έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα αξιοποιηθούν για τους παιδικούς σταθμούς, για αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία και για να εποικοδομηθεί ένα πρόγραμμα επαναπατρισμού των Ελλήνων με υψηλά προσόντα και εξειδίκευση.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε «νίκη για τη δημοκρατία» την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.