​Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έκαναν πράξη χθες βράδυ τη θρυλική φράση «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω»! Διότι όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για ένα χαλαρό ποτάκι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μεταξύ τυρού και αχλαδιού μίλησαν για τις σημερινές κρίσιμες συναντήσεις του Ε. Τσακαλώτου στη Νέα Υόρκη, για το χρέος, αλλά και τα… θρησκευτικά.

173905.jpg
Οι βουλευτές άρχισαν να καταφτάνουν γύρω στις 21:00, άλλοι με τα αυτοκίνητά τους, άλλοι με ταξί και άλλοι με μηχανές.

173906.jpg

Οι κυρίες έκλεψαν και πάλι τα φλας των φωτογράφων με τις στιλιστικές τους επιλογές, ενώ δεν έλλειψαν και τα ευτράπελα, όπως το γεγονός ότι η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου δεν γνώριζε πού είναι το Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα να ρωτά τους δημοσιογράφους προς τα πού να κατευθυνθεί.

173908.jpg
Μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο πάλι η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή και αρκετά κεφάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Κώστας Ζουράρις αποφάσισε να διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους, οπότε κάθισε στο πιάνο και άρχισε να παίζει το κλασικό τραγούδι της Α. Κανελλίδου «Άσε με να φύγω».

173910.jpg

Προς στιγμήν κάποιοι από τους βουλευτές αντάλλαξαν αμήχανα βλέμματα, γιατί πίστεψαν ότι είναι κάποιο πολιτικό υπονοούμενο. Τις εντυπώσεις όμως έσπευσε να διασκεδάσει η υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άρχισε να τραγουδά το γνωστό τραγούδι.

173882.jpg

Πάντως εκτός από αυτά, το ρεπερτόριο είχε και… αντάρτικα που ξεσήκωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

173883.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι το Δεκέμβριο, καθώς τότε, φέρεται να είπε ότι θα έρθουν εξελίξεις που θα ξεκλειδώσουν τη δυναμική της οικονομίας, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της κρίσης στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, εξήρε τη συμβολή του Πάνου Καμμένου στην αποκατάσταση της αλληλοκατανόησης.

Τόνισε μάλιστα ότι αν και ο ίδιος έχει διαφορετικές αντιλήψεις, σέβεται τη συμβολή της Εκκλησίας στην ιστορία της χώρας και ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν αποτέλεσμα τριετούς διαλόγου και άρα έχουν γίνει και από προηγούμενες κυβερνήσεις.

173884.jpg

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα έχει εκεί γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τον Τζακ Λιου, τον Β. Σόιμπλε, τον Μ. Σαπέν και τον Π. Μοσκοβισί, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει σημαντική εξέλιξη και στο ζήτημα του χρέους, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, ο Α. Τσίπρας, επεσήμανε ότι η Ελ��άδα εφαρμόζει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

173887.jpg

Για το θέμα των media και των τηλεοπτικών αδειών, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να κάνουν υπομονή έναν με δυο μήνες για να ολοκληρωθεί το νέο μοντέλο. Υπήρξε δε η εκτίμηση πως ο κόσμος μπορεί να ταλαντεύεται αλλά δεν έχει τάσεις φυγής.

«Ο λαός υπομένει και καταλαβαίνει», φέρεται να είπε βουλευτής, ενώ ελέχθη επίσης ότι «άλλα δύσκολα μέτρα δεν έχουμε μπροστά μας και γι’ αυτό η ΝΔ αγχώνεται τόσο πολύ για εκλογές εδώ και τώρα».

173890.jpg

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

173891.jpg

173893.jpg

173897.jpg

173898.jpg

173899.jpg

173900.jpg

173903.jpg