Διαψεύδει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» σχετικά με το ρεπορτάζ του Star ότι οι 4. 000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας χρηματοδοτούνται από την Ε��ρωπαϊκή Ένωση και όχι από τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών.

Το ρεπορτάζ του Star ενόχλησε την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου η οποία αναφέρει σε μια μακροσκελή ανακοίνωση:

«Η καταστροφολογία και η διασ��ρέβλωση της πραγματικότητας πρέπει να έχουν και ένα όριο, ειδικά όταν μιλάμε για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, την ανεργία. Το πρόγραμμα για τους 4000 μακροχρόνια ανέργους θα χρηματοδοτηθεί, επαναλαμβάνω, αποκλειστικά από τους πόρους που εισρέουν στα δημόσια ταμεία από το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών».

Το ρεπορτάζ του Star στηρίχθηκε αποκλειστικά στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που υποστηρίζουν ότι οι προσλήψεις αυτές δεν θα χρηματοδοτηθούν από τα εκατομμύρια των τηλεοπτικών αδειών, αλλά από κοινοτικά κονδύλια.

«Για να φτιάξουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού ότι δήθεν διώχνουν τους κακούς δημοσιογράφους των διαπλεκόμενων καναλιών και προσλαμβάνουν Νοσηλευτικό Προσωπικό, ψεύδονται ασυστόλως. Αυτή τη φορά έδωσαν και επισημότητα. Για να γίνουν πιστευτοί οργάνωσαν σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Τι ανακοίνωσαν; Μια τρύπα στο νερό. 4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας από τα λεφτά των καναλιών (48,8 εκατ.ευρώ). Μέγα ψέμα!!! Τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των Μνημονίων» αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας επιχορηγούνται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σωτήρης Γιαννάκος.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία μιλάει για μια σειρά από ψέματα, όπως τα χαρακτηρίζει, που έχει ακούσει από τον πρωθυπουργό για προσλήψεις στην υγεία.:

«- Ο κος Τσίπρας πέρυσι (2 Απρίλη 2015) εξήγγειλε έξω από το Υπουργείο Υγείας 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία οι οποίοι θα προλαμβάνονταν εντός του έτους 2015. Δεν έγινε καν η προκήρυξη.

- Στη Θεσσαλονίκη (10/9/2016) από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία. Δεν έγινε καν η προετοιμασία για τις προκηρύξεις».

Υπενθυμίζουν επίσης στην κ. Αντωνοπούλου ότι και πέρσι ο κ. Κουρουμπλής είχε δεσμευτεί για 10.000 θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία μέσω κοινοτικών κονδυλίων, αλλά τελικά δεν δόθηκαν τα κονδύλια και δεν έγινε φυσικά καμία πρόσληψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η αναπληρώτρια υπουργός δεν απαν��ά επίσης στο ερώτημα γιατί αφού τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών θα χρησιμοποιηθούν για προσλήψεις, η προκήρυξη θα αφορά προσωρινό προσωπικό με 12μηνες συμβάσεις για κοινωφελή εργασία και όχι μόνιμο προσωπικό; «Αν η κυβέρνηση ήθελε να διαθέσει τα λεφτά των καναλιών, που με πρόβλεψη των μνημονίων πηγαίνουν στη μεγάλη τρύπα του προϋπολογισμού, θα έπαιρνε μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακόμη, τι ανάγκες καλύπτει αυτό το προσωπικό στα νοσοκομεία; Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά: «Αμείβονται με κοινοτικά κονδύλια με 500 ευρώ το μήνα. Δεν καλύπτουν βάρδιες, δεν δουλεύουν νυχτερινά και αργίες». Και αφού η κυρία Αντωνοπούλου μιλά για ανεργία να της θυμίσουμε ότι οι 2. 000 εργαζόμενοι στα κανάλια που πετάε�� στο δρόμο η κυβέρνηση δουλεύουν σε ενεργές και υγιείς επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι ο ίδιος ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς έχει δηλώσει ότι τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν προϋπολογιστεί στο μνημόνιο για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, δηλαδή για το χρέος στους πιστωτές μας.