Απορίες έχει προκαλέσει στο νομικό και πολιτ��κό κόσμο της χώρας η αναφορά του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκου Σακελλαρίου στον «σφυγμό της κοινωνίας».

Όπως ανέφερ�� ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πράγματι θεωρείται πρωτοφανής μια τέτοια δήλωση με το σκεπτικό ότι η δικαιοσύνη δικάζει με βάση το γράμμα και το πνεύμα του νόμου και σε καμία περίπτωση με βάση το πώς διαμορφώνεται κάθε φορά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

«Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αδέκαστη και κρατά τη ζυγαριά, ζυγίζοντας με ακρίβεια, βάσει του νόμου, του Συντάγματος και των στοιχείων κι όχι με βάση το κλίμα ή την ατμόσφαιρα που μπορεί πρόσκαιρα να διαμορφώνεται» ανέφερε ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του Star.

Ταυτόχρονα, έχει γίνει πια απολύτως ξεκάθαρο, όπως μπορεί να διαπιστώσει και σε άλλα ρεπορτάζ του Star, ότι η κυβέρνηση αυτή ακριβώς την ατμόσφαιρα θέλει να επηρεάσει μ�� τις συνεχείς αναφορές στο πώς θα διαθέσει τα έσοδα από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Βέβαια, παρά τις συνεχείς αυτές αναφορές κανείς δεν έχει τολμήσει από την κυβέρνηση να υπολογίσει και να πει δημόσια πόσα χρήματα θα χάσει το δημόσιο από το κλείσιμο ενεργών επιχειρήσεων και το σπρώξιμο στην ανεργία 2. 000 ανθρώπων.

Από την άλλη ο πλευρά, ο Πρόεδρος του ΣτΕ δεν απάντησε στο ουσιώδες ερώτημα πότε θα συνεδριάσει η ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου και πότε θα αποφασίσει για τη μοίρα ενός διαγωνισμού που έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματικός από κορυφαίους συνταγματολόγους. Ενώ λοιπόν εκκρεμεί αυτή η απόφαση που θα κρίνει το μέλλον του τηλεοπτικού τοπίου και ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν πυρά για το ποιος θέλει να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, η πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού στους επικεφαλής και όχι στις συνδικαλιστικές ενώσεις των ανώτατων δικαστικών για να συζητήσει μισθολογικά θέματα, είχε σαν αποτέλεσμα να ακουστούν κατηγορίες για συναλλαγή.